banner388

Samsun'da cerrahi aletler sektöründe büyük adım

Samsun'da cerrahi aletler sektöründe büyük bir adım atılarak Mediclust Medikal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu.

Samsun'da cerrahi aletler sektöründe büyük adım

Samsun'da cerrahi aletler sektöründe büyük bir adım atılarak Mediclust Medikal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu.

12 Nisan 2018 Perşembe 14:01
Samsun'da cerrahi aletler sektöründe büyük adım

Samsun haber - Mediclust Medikal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin kurulması için imzalar atıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, OMÜ Teknopark, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Mediküm ve Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Derneği arasında düzenlenen imza töreni Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleştirildi.

Cerrahi aletlerin dünyadaki pazarı 400 milyar dolardan fazla” diyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “2013 yılında dünyada cerrahi el aletlerinin dünyada oluşturduğu pazar büyüklüğü 327 milyar dolarmış. 2015’te 368 milyar dolar, 2016’da da 400 milyar dolar olmuş. Giderek büyüyen bir pazardan bahsediyoruz. Dünyadaki bu büyük pazar, Türkiye bütçesinin yarısı demek. Demek ki dünyada Türkiye bütçesinin yarısı kadar iktisadi büyüklük cerrahi alet üretmekle meşgul. ABD bu pazarın yüzde 49’una sahip. Avrupa’da Almanya yüzde 11, yüzde 6 Fransa, yüzde 4 İngiltere, İsveç yüzde 1 ve Türkiye’de yüzde 1’ine sahip. Yani Avrupa’nın oranı yüzde 26’yı geçmiyor. Koskoca Japonya bu pazarın yüzde 12’sine sahip. Türkiye bu kadar büyük ülkelerin arasından yüzde 1’ini alıyorsa Türkiye’yi küçümsemeyelim. Türkiye bu konuda büyük bir adım atmış demektir. Bu payı çabalarımızla birlikte önümüzdeki süreçte geliştireceğiz. Türkiye’deki firmalarımızda üretilen cerrahi aletlerin yüzde 60’ını yurt dışına ihraç ediyoruz. Yurt içi pazar payı oldukça düşüktür. Ürettiğimiz ürünlerin yüzde 60’nı ihraç etmek çok güzel bir şey. Keşke yurt içindeki bütün ithalatın önünü kessek, kendi üretimimiz bu ithalatın yerini alsa. Ülkemiz tıbbı cihaz pazar resmi rakamlarına göre 3 milyar dolar, gayri resmi rakamlara göre 7,5 milyar dolar civarındadır. Ülke olarak her yıl resmi olarak 2,1 milyar dolar ABD doları ödeyerek uluslararası firmalara destek oluyor” diye ifade etti.


Şirketin resmen kurulduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Mediclust’ın amacı, kamu alımlarıyla yerli üreticinin kümelendiği Samsun ve diğer bölgelerdeki tıbbi cihaz ve gereçleri üreten firmalara köprü olabilecek, oluşturulacak siparişi alıp üretimi ve tedariki sağladıktan sonra alıcıya teslim eden bir yapı oluşturulacak. Mediclust bir pazarlama şirketi ama aynı zamanda ihtiyaç sahibiyle tedarikçi arasında köprü olacak. İnşallah bu hayırlı girişim şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olur” şeklinde ifade etti.
 

Son Güncelleme: 13.04.2018 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mete karayel 2018-04-12 14:12:22

hayırlı olsun.

Avatar
Savaş Demir 2018-04-12 14:58:34

Hayırlı olsun şehrimize

Avatar
Murat karababa 2018-04-13 19:21:12

Samsun a ve Türkiyemize hayırlı olsun