banner388

Samsun'da cankurtaranlar iş başında

Samsun’da deniz sezonunun açılması ile birlikte güvenlik önlemleri arttırıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 60 cankurtaranlara boğulmalara karşı önlem aldı.

Samsun'da cankurtaranlar iş başında

Samsun’da deniz sezonunun açılması ile birlikte güvenlik önlemleri arttırıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 60 cankurtaranlara boğulmalara karşı önlem aldı.

15 Haziran 2017 Perşembe 14:54
Samsun'da cankurtaranlar iş başında

Samsun’da yaz aylarının gelmesi ve deniz sezonunun açılması ile birlikte cankurtaranlar iş başı yaptı. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 60 cankurtaranla sahilde boğulmalara karşı mücadele edecek.


Artan hava sıcaklıkları ile birlikte Samsun’da en büyük tehlikeler arasında yer alan boğulmalara karşı önlemler alınmaya başlandı. Konu ile ilgili açıklama Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin’den geldi.


Geçen yıla göre cankurtaran sayısını artırdıklarını belirten Başkan Rıza Zengin, geçen yıla göre cankurtaran sayısını arttırdıklarını söyleyerek uyarılarda bulundu ve vatandaşların yüzülebilir alanlarda denize girmesi gerektiğini söyledi. Zengin, geçen yıl Samsun’da 16 boğulma vakasının olduğunun altını çizdi.

"MAVİ BAYRAKLI SAHİLLER TERCİH EDİLMELİ"

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, 6 noktada cankurtaran hizmeti verileceğini belirterek, "Bu yıl Samsun genelinde Yakakent, Alaçam, 19 Mayıs, Atakum, Tekkeköy, Costal ve Terme olmak üzere 6 noktada cankurtaran hizmeti planladık. 60 cankurtaranımız hizmet verecek. 1 Haziran'da çalışmalara başladık. Bu gün itibariyle cankurtaranlarımız görevlerinin başındalar. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasıyla birlikte bu yıl boğulma vakalarının az olmasını veya hiç olmamasını hedefliyoruz. 

Ramazan ayı ve hava şartları yüzünden deniz hareketlenmedi. Ama biz görevimize başladık. Belediyemizin imkanları doğrultusunda geçen yıla göre cankurtaran sayısını artırdık. Geçen yıl kayıtlara geçen 16 boğulma vakası vardı. Tabi bu sayının tamamı bizim cankurtaran hizmeti verdiğimiz alanları kapsamıyor. Cankurtaran hizmeti verdiğimiz alanların dışında, kuytu köşelerde, kayalık alanlarda boğulmalar oldu. Bizim görev alanımızda 9 boğulma vakasıyla karşılaştık. Kanallarda, göletlerde, yüzülmemesi gereken yerlerde boğulma olayları oluyor. Vatandaşlarımızın bu durumlarda dikkatli olması gerekiyor. Özellikle sahillerde dalgalı, fırtınalı havalarda, kayalıklarda denize girilmemesi gerekiyor. 


Samsunumuzun 7-8 noktasında Mavi Bayrak uygulaması var. Vatandaşlarımızın güvenlikleri açısından buraları tercih etmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 15.06.2017 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.