banner388

Samsun'da bulunan kamp ve piknik alanları

Samsun eşsiz doğasıyla kültür turizminin ve doğa turizminin önemli noktalarından biri olarak ön plana çıkmaktadır. Samsun doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin bir şehir konumundadır. İşte Samsun'da kamp ve piknik yapmak isteyen ziyaretçilerin tercih edebileceği doğal güzellikler...

Samsun'da bulunan kamp ve piknik alanları

Samsun eşsiz doğasıyla kültür turizminin ve doğa turizminin önemli noktalarından biri olarak ön plana çıkmaktadır. Samsun doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin bir şehir konumundadır. İşte Samsun'da kamp ve piknik yapmak isteyen ziyaretçilerin tercih edebileceği doğal güzellikler...

22 Temmuz 2022 Cuma 12:05
Samsun'da bulunan kamp ve piknik alanları

KIZILIRMAK DELTASI KAMP ALANI 

Şehir Merkezine 70 km uzaklıkta olan Kızılırmak Deltası kamp alanı Samsun'un Bafra ilçesinde bulunmaktadır. Doğal güzelliğini koruyabilmiş olan delta 465 farklı kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Kamp alanının yanı sıra Kızılırmak Deltasında aynı zamanda yoğun bir şekilde tarımsal ve balıkçılık faaliyetleri de yapılıyor. Kızılırmak Deltasında yapılacak aktiviteler sadece kamp ile sınırlı değildir. Kuş gözlemciliği, avcılık, doğa yürüyüşü, bisiklet rotaları ve yürüyüş parkurları gibi aktiviteler de yapılabilmektedir. Kızılırmak Deltası'nın konumu sahil kenarında bulunuyor. Kamp yapabilmek için bir ücret ödemenize gerek kalmadan bu eşsiz ve doğal güzelliğin tadına varabilirsiniz.

ALAÇAM GEYİKKOŞAN MEVKİİ KAMP ALANI

Samsun'un Alaçam ilçesinde bulunan Geyikkoşan kamp alanı ilçe merkezine 2 km mesafede bulunuyor. Alaçam Geyikkoşan Kamp alanı Samsun halkı tarafından sıkça tercih edilen bir bölgedir. Tertemiz sahile, çam, çınar ve kavak ağaçlarından oluşan ormanlık bir alana sahiptir. Geyikkoşan kamp alanında karavan kampı ve çadır kampı yapmak için oldukça uygun alternatifler bulunmaktadır. Kamp alanında ziyaretlerin yemek, wc ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tesisler de bulunuyor. Kamp harici bir konaklama yapabilmek için Geyikkoşan kamp alanına yakın oteller de bulunmaktadır. Kamp yapabilmek için bir ücret ödemenize gerek kalmadan Alaçam Geyikkoşan sahilinin ve ormanlık alanın keyfini çıkarabilirsiniz.

NEBİYAN YAYLASI ÇADIR KAMP ALANI 

Nebiyan yaylası Samsun şehir merkezine 60 km mesafede yer almaktadır. 19 mayıs ilçesi sınırlarında bulunan Nebiyan yaylası ilçe merkezine uzaklığı ise 30 km mesafededir. Nebiyan yaylasında her mevsim kamp ve doğa etkinlikleri yapılıyor. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyen insanlar için oldukça uygun bir yer olmakla birlikte doğa fotoğrafçılığı da yapılarak güzel fotoğraflara da sahip olabilirsiniz. Yaylada hem çadır kampı hem karavan kampı yapabilmek için uygun yerler mevcuttur. Kamp alanında ziyaretçilerin yemek ve wc ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için birkaç tesis bulunmaktadır. Kamp alanına ücret ödemeden bu eşsiz doğal güzelliğin tadını çıkarabilirsiniz. 

OMÜ GÖLETİ KAMP ALANI 

Kamp alanı Samsun şehir merkezinde yer alan Ondokuzmayıs Üniversitesi kampüsü içerisinde yer almaktadır. OMÜ Gölet'i Ziraat Fakültesinin hemen arkasında bulunmakla birlikte genel olarak gençlerin ilgi gösterdiği kamp alanıdır. Çeşitli ağaç türlerinin bulunduğu gölet çevresinde yürüyüş yaparak keyifli bir vakit geçirmek oldukça mümkün. Gölet çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor, ancak şehir merkezine yakın olduğu için kamp yapan ziyaretçiler ihtiyaçlarını kolaylıkla sağlayabiliyorlar. Kamp yapabilmek herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmıyor.

ŞAHİNKAYA KANYONU TABİAT PARKI KAMP ALANI 

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahinkaya Kanyonu bölgenin en popüler piknik alanı ve kamp alanıdır. Şehir merkezine 130 km uzaklıktadır. Bölgenin doğal güzellikler ve turizm açısından en popüler mekanı Şahinkaya Kanyonu Milli Park statüsündedir. Doğa turizmi açısından birçok fırsat sunan Şahinkaya kanyonunda kamp dışında yamaç paraşütü, dağcılık, doğa yürüyüşü, rafting, fotoğrafçılık ve olta balıkçılığı gibi birçok aktivite de yapılabiliyor. Bölgede 2017 yılından beri Falcon Fest adı altında doğa sporları festivali düzenlenmektedir. Kanyon ve çevresinde bisiklet rotaları, iskele ve içme suyu alanları bulunuyor ancak yemek ihtiyacını karşılayabilmek için bir tesis bulunmamaktadır. Yemek ihtiyacı için kamp alanına ziyaretçilerin hazırlıklı gelmesinde fayda var. Şahinkaya Kanyonu kamp ücretleri Yetişkin 4,5 TL , öğrenci 2,5 TL, bisiklet 4,5 TL, motosiklet ve kamyonet 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 72 TL, otobüs 121 TL, Çadır yeri (günlük) 46 TL, karavan yeri (günlük) 61 TL olarak belirlenmiştir.

LADİK GÖLÜ KAMP ALANI 

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan Ladik Gölü Kamp Alanı şehir merkezine 85 km mesafede yer alıyor. Ladik gölü ve çevresi birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bölgeye oldukça yoğun ilgi gösteren kamp severler gölün kenarında çadır kampı ve karavan kampı yaparak eşsiz doğal güzelliğin tadını çıkarıyorlar. Ladik gölü ve çevresinde trekking ve doğa fotoğrafçılığı imkanları da bulunuyor. Kampçılar için Ladik gölü ve çevresinde ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir tesis bulunmuyor. Kamp yapmaya giden ziyaretçiler yemek, wc, duş gibi ihtiyaçlar için hazırlıklı olmaları gerekiyor. Kamp alanına ücret ödemeden bu güzel doğanın tadını çıkarabilirsiniz. 

ÇAKIRLAR KOROSU 

Samsun Bafra yolu üzerinde şehir merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Çakırlar Korosu, denizle ormanın birleştiği eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Samsun halkının aileleriyle doğanın ve sahilin tadına varması, hafta sonu piknik yapabilmek için güzel bir alana sahiptir. Bir tarafta ağaçlar altından güneşin sıcaklığından kendinizi muhafaza ederken, diğer tarafta sadece 5 dakikalık bir yürüyüşle kendinizi Karadeniz'in serin sularına atabilirsiniz.

DOĞU PARK 

Samsun'da ailenizle birlikte gününüzü neşe içerisinde geçirebileceğiniz Doğu Park piknik alanı, yeşillikler içerisinde eşsiz güzelliğe sahip bir alandır.
Park alanında hem spor hem piknik yapılabiliyor. Sahilde yürüyüş yaparak doğanın tadına varabilirsiniz.

BATI PARK

Denize sıfır bir konumda yer alan park yemyeşil alan içerisinde birçok aktivite yapmanıza olanak sağlıyor. En uzun go-kart pistine sahip olan alanda, ailenizle birlikte yarış yaparak keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Park içerisinde yer alan Amazon köyünü ziyaret edebilir ve Amazon Heykelini ve aslanlarını yakından görebilirsiniz. Teleferiğe binerek havadan parkın eşsiz güzelliğinin tadına varabilme imkanına sahip olabilirsiniz. 

KABACEVİZ ŞELALELERİ

Samsun'a 32 km uzaklıkta Tekkeköy ilçesinde yer alan Kabaceviz Şelaleleri Karadeniz Bölgesi'nin görülmeye değer doğal eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Piknik, trekking, dağcılık, doğa fotoğrafçılığı aktiviteleriyle Samsun halkının ve turistlerin en çok tercih edilen yerleri arasında olmuştur. Yaklaşık 60 metre yükseklikte olan şelaleleri ziyaret etmek için Ekim ve Mayıs aylarını tercih edebilirsiniz. 

VEZİRSUYU TABİAT PARKI 

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan Vezirsuyu Tabiat Parkı ilçeye 23 km uzaklıkta yer alıyor. Vezirsuyu Parkı'nda halı saha, kır gazinosu, voleybol ve basketbol sahası, yürüyüş yolları, piknik alanı, çocuk oyun alanı gibi aktiviteler yapılmaktadır. Ailenizle güzel bir hafta sonu geçirmek için tercih edebileceğiniz Samsun'un eşsiz doğal güzelliğe sahip alanlarından biridir.

AKALAN ŞELALELERİ 

Samsun'un Bafra ilçesinde Akalan köyünde bulunan Akalan Şelaleleri büyüklü küçüklü tam 28 şelaleleden oluşarak Samsun halkına bir tablo görüntüsünü vermektedir.15 metre yüksekliğe sahip olan şelaleler piknik ve doğa sporları için ziyaretçilerine güzel bir ortam sunuyor. Ailenizle güzel bir hafta sonu geçirmek için tercih edebileceğiniz doğal güzelliklerden biridir.

Haber: Kardelen Karatay
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Engizli 2022-07-22 12:14:06

Kızılırmak deltasindaki kamp alani 19 mayıs ilçesi sinirlarindadir. Bafra ilçesi sınırında herhangi bir tesis yoktur. Sadece gol hacmi genişlik bakımından bafrada gol alani çoktur.

Avatar
Ali Çalışkan 2022-07-23 09:27:44

Sanırım Termeye ve milic e gelmediniz . görmenizi isterim

Avatar
Süleyman Erkan 2022-07-30 13:06:15

Bu saydıklarınızın bir iki tanesinde vardır sanırım götürün beni gezdirin size ne isterseniz alacağım nerede kamp alanı ya boş araziyi katlanalım gösterilir oraların çeşmesi tuvaletin memnun nesi olur etrafının ya ayıp ya bir de bunları yazıyorsunuz utanmadan