banner388

Samsun'da büfeciyi öldürenlere ceza yağdı

Samsun'da 13 yıl önce Fettah Sağlamer cinayeti sırasında  büfeci Uğur Koçoğlu'nu öldüren ve 16 yıl 8'er ay ceza alan 2 kişiye bu sefer 25'er yıl hapis cezası verildi.

Samsun'da büfeciyi öldürenlere ceza yağdı

Samsun'da 13 yıl önce Fettah Sağlamer cinayeti sırasında  büfeci Uğur Koçoğlu'nu öldüren ve 16 yıl 8'er ay ceza alan 2 kişiye bu sefer 25'er yıl hapis cezası verildi.

27 Nisan 2018 Cuma 17:38
Samsun'da büfeciyi öldürenlere ceza yağdı

Samsun haber - Samsun’un İlkadım ilçesi Pazar Mahallesi Samsun Büyükşehir Belediyesi karşısında 10 Eylül 2005 tarihinde silahlı saldırıya uğrayan 44 yaşındaki Fettah Sağlamer ve büfeci Uğur Koçoğlu hayatını kaybetti.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri olayın faillerini 7 yıl sonra yakaladı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada cinayeti işleyen Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu iki kişiyi öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Fakat suçunu itiraf ederek diğer sanıkları yakalatan Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu'nun cezası her bir öldürme için 16 yıl 8'er ay ve silah suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çevrildi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

Adem Kılıç'a isimli şahsa ise Fettah Sağlamer'i öldürmekten müebbet hapis, Uğur Koçoğlu'nu öldürmekten 18 yıl 8 ay, silahtan ise 1 yıl 8 ay cezası verdi. Ekrem Bank ve Şaban Sağlam ise Fettah Sağlamer'i öldürmeye azmettirmek suçundan müebbet ceza alırken Uğur Koçoğlu'nu öldürmeyi azmettirmek suçundan beraat etti.

Şaban Sağlam isimli şahıs ise silah suçundan da 1 yıl 3 ay ceza aldı. Sanık Recep S., Recep Ali G. ve Hadi G. de beraat etti. 


AVUKAT GİRİTLİ İTİRAZ ETTİ

Öldürülen büfeci Uğur Koçoğlu'nun ailesinin avukatı Ata Giritli, Yargıtay 1. Ceza Dairesine itirazda bulundu. Avukat Ata Giritli, "Fettah Sağlamer'e yönelik tetikçiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda, Sağlamer'in yanında bulunan büfeci Uğur Koçoğlu'nun ortada tanık bırakmamak için kasten öldürüldüğü ortadadır. Uğur Koçoğlu'na gelen kurşunlar sekme ve tesadüf değildir. Mahkemenin muhtemel kasıtla öldürme kararı yanlıştır ve Uğur Koçoğlu kasten öldürülmüştür. Sanıkların kasten öldürmek suçundan cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. 


Yargıtay 1. Ceza Dairesi tutuklu bulunan Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu ve Adem Kılıç'ın yeniden yargılanmasını talep etti. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık avukatları ve sanıklar mahkemenin eski kararda diretmesini talep etti. Avukat Ata Giritli, müvekkilinin kasten öldürüldüğünü söyleyerek cezanın bu yönde verilmesini talep etti.

 

Mahkeme, tetikçiler Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu ve Adem Kılıç'ın cezasını müebbet hapis cezasına çevirdi. Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu ve Adem Kılıç'ın duruşmadaki iyi hallerini de göz önünde bulunduran mahkeme müebbet hapsi 25'şer yıl hapis cezasına çevirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emin Karagüzel 2018-04-28 12:07:48

Zamanında teslim olsaydilar şimdi disardaydilar yada açık cezaevinde.