banner388

Samsun'da Bu Okulda Zil Yok ! Bakın Neden...

Samsun’un ilçesi olan Vezirköprü’de bütün okulların zili çaldı ama bir okulun zili çalmadı.

Samsun'da Bu Okulda Zil Yok ! Bakın Neden...

Samsun’un ilçesi olan Vezirköprü’de bütün okulların zili çaldı ama bir okulun zili çalmadı.

19 Eylül 2016 Pazartesi 12:43
Samsun'da Bu Okulda Zil Yok ! Bakın Neden...

İlçede bulunan Hatice-Kemal Kayalıoğlu Fen Lisesi’nin 2014 senesinden beri zilinin çalmadığı öğrenildi. 30 öğretmen ve 16 derslikte toplam 183 erkek, 256 kız öğrenci ile toplamda 439 öğrenciye eğitim ve öğretim verecek olan bu okula bu sene 120 öğrencinin kaydedileceği, kız ve erkek öğrenci pansiyonlarında toplam 270 öğrencinin 64 yatakhanede kalmış olduğu belirlendi.

Alınan bilgilere göre, 2014 senesinde öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda okulda ve çevrede ses ve aynı zamanda gürültü kirliliğini önleyebilmek için zil uyaranı olmadan bilinçli bir şekilde derslere girmek amacı ile okulda zilin kaldırılmış olduğu öğrenildi. Yapılmış olan açıklamalrda öğrencilerin zil sesine koşullanıp değil de, düşünerek kendi bilinçleri ile derse girerek çıkması ve zamanı verimli bir şekilde kullanma alışkanlıkları kazanmaları için proje dahilinde yapılan uygulamanın çok verimli olduğu ve aynı zamanda çok olumlu sonuçların elde edildiği belirtildi.

Öğrenciler okullarda ve günlük yaşam alanlarında daha dikkatli ve aynı zamanda kontrollü davrandıklarını otokontrol ve özgüvenlerinin çok gelişmiş olduğunu belirttiler. Okul’un Müdürü Hüseyin Çinkaya okulun açılış konuşmasında “15 Temmuz darbe sürecinin yaşanmış olduğu yaz tatilinden sonra, yeni eğitim ve öğretim yılına şehitlerimizi anarak, gazilerimize de şükranlarımızı ileterek başlıyoruz. Bütün öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin yeni eğitim ve öğretim yılını tebrik ederim. Ülkemizin gelişmesini, güçlenmesini istemeyen şer odakların yapmak istedikleri oyunları milletimizin birliği ve beraberliği bertaraf etmiştir” diyerek her zaman olduğundan daha fazla çalışılması gerektiğini vurguladı.
 

Son Güncelleme: 19.09.2016 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.