banner388

Samsun'da bu isimler 3 dönem kuralına takılıyor ama...

Samsun'da üç dönem kuralına takılanlara müjde niteliğinde haber geldi.

Samsun'da bu isimler 3 dönem kuralına takılıyor ama...

Samsun'da üç dönem kuralına takılanlara müjde niteliğinde haber geldi.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 11:37
Samsun'da bu isimler 3 dönem kuralına takılıyor ama...

Samsun haber - AK Parti tüzüğünde yer alan maddeye göre 3 dönem seçilen milletvekilleri bir daha aday olamıyor. Madde de yer alan üst üste ibaresi 3 dönem peş peşe aday olup seçilenlerin önünü kapatıyor. 


Samsun'da ise Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç 24. 25. ve 26 dönem AK Parti Samsun Milletvekili oldu. Üç dönem kuralına göre üst üste aday alan Bakan Çağatay Kılıç aday olamıyor.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, gelecek yerel seçimlerde üç dönem kuralının belediye başkanlarını da kapsayacağını söylemişti. Bu doğrultuda 4 dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yusuf Ziya Yılmaz ve toplamda 4 dönem, 3 dönem de AK Parti'den Canik Belediye Başkanlığı yapan Osman Genç'i de kapsıyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 18 Nisan 2004 yılından bu yana görev başında...


ÜÇ DÖNEM KURALI ESNETİLECEK

İlgili maddenin 16'ıncı fıkrası şu şekilde değiştirildi "Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu ile  diğer ilgili kanuni mevzuatın açıkça yasakladığı veya sınırladığı konular ile  tüzükte belli bir Genel Merkez organının görev ve yetkisinde olan konular dışında   parti politikaları, adaylık şartları ve kısıtlamaları, seçimler ve benzeri  konularla ilgili her türlü prensip veya istisnai nitelikte kararlar almak ve  uygulamak gibi görevler yapar, yetkiler kullanır"

 

Kaynak: Samsunhaber.com

Son Güncelleme: 01.08.2017 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan 2017-05-22 11:42:41

değiştirirler maddeyi sonuçta kimse adamını bırakmaz biz olsak hemen bizi kapsam dışında bırakırlar ancak tandııkları olduğundan biz bilgili de olsak bizden iyi davranırlar normaldir bal tutan parmağını yalar