banner388

Samsun'da böcek müzesi: Tam 100 bin böcek toplandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü, Böcek Müzesi açtı.

Samsun'da böcek müzesi: Tam 100 bin böcek toplandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü, Böcek Müzesi açtı.

23 Eylül 2018 Pazar 09:40
Samsun'da böcek müzesi: Tam 100 bin böcek toplandı

Samsun haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri 10 yıl boyunca Türkiye'nin çeşitli yerlerinden topladıkları 100 bin böcekle müze açtı. Binlerce tür böceğin yer aldığı müzede böcekler ilk olarak entomoloji laboratuvarında incelenip sınıflandırıldı. Daha sonra müzedeki özel bölmelerde yerini alan böcekler bilim dünyasının araştırmalarına ışık tutacak. Müzenin geliştirilerek vatandaşların ziyaretine açılması planlanıyor.

OMÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi İslam Saruhan yaptığı açıklamada "Bizim araştırmalarımız sırasında ve öğrencilerimizin de kendi memleketlerinden topladığı böcekleri buraya getiriyoruz. Türkiye’nin her yerinden bu böcekleri topluyoruz. Müzemizi her geçen gün geliştiriyoruz. Buraya gelen böcekleri gruplar halinde ayırıp etiketledikten sonra Böcek Müzesine yerleştiriyoruz. Müzemizde yaklaşık 100 bin civarında böcek bulunmakta. Hem öğrencilerimiz için hem bölge için Türkiye’nin değişik yerlerinden getirilerek oluşturulan müzeyi geliştirmeye çalışıyoruz. Müzemizi daha da geliştirip halkın ziyaretine açmayı hedefliyoruz" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akademisyen 2018-09-26 23:19:48

Böceklerin biyolojisi gereği her gün milyarlarca böcek ölüyor ve doğada yok oluyor. Bu koleksiyonlar ile bu böcekler ölümsüzleştiriliyor. Bu koleksiyonlarda ölüp yok olacak olan böcekler kullanılmaktadır.

Avatar
ELENA 2018-09-23 20:12:22

Boceklerın oldurulmesıne sebep oluyolar gereksız calısmayı bıraksınlar fotolarını cekıp koysalardı sadece

Avatar
börü 2018-09-24 08:57:43

haklısınız elena bacı

Avatar
M.aynnaci 2019-06-26 03:06:26

Gergedan bòceģi var