banner388

Samsun'da bıçakçılar hareketlendi!

Samsun'da Kurban Bayramının yaklaşmasıyla bıçakçılarda bir hareketlilik gözleniyor.

Samsun'da bıçakçılar hareketlendi!

Samsun'da Kurban Bayramının yaklaşmasıyla bıçakçılarda bir hareketlilik gözleniyor.

20 Temmuz 2020 Pazartesi 15:27
Samsun'da bıçakçılar hareketlendi!

Kurban Bayramına 2 haftadan az bir süre kalmasıyla kurban kesecek vatandaşlar kesmeyen bıçaklarını alıp bıçak bileyicilerinin yolunu tuttu. Bazı zamanlarda 300 e kadar bıçak bilediklerini dile getiren ustalar gelen bıçakları büyük bir özenle bilemeye devam ediyor.


1985'den bu güne bıçak bileyciliği işi yaptıklarını söyleyen Fazıl Us, " İnsanlar bir sürü para verip hayvan alıyoruz. Bazen bir tane bıçağı para verip bilemeye zorlanıyorlar. Kestiğin malın canının acımamasını istiyorsan bıçak bileycilerini tercih edeceksin. Kimsenin hayvanı mundar olmamalıdır. Bıçağın ağzının dönmeden inceletilmesi ve sonrasında bıçağın iyi kesmesi gerekiyor. En iyi çelikten olan bıçak daha iyi keser. İnsanlar yapılan işçiliği görmezlikten gelmesinler. Kurban Bayramı'nda kullanılacak bıçakların genelde çubuk çelikten olması lazım. İstediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz" dedi.

BIÇAK İYİ BİLENİRSE HAYVAN ZORLANMAZ

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasından dolayı işlerinin daha da arttığını ifade eden Recep Us ise "Ben çekirdekten yetişiyorum. Çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum. Kurban Bayramının yaklaşmasından dolayı işlerimiz yoğun oluyor. Kurban bayramı diye üstünden geçmeyiz. Gerektiği gibi yaparız. Herkes memnun kalır. Bıçağı iyi bileyeceksin ki hayvan zorlanmayacak" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
... 2020-07-20 15:51:42

canım ailem sizinle gurur duyuyorum !!!!!!