banner388

Samsun'da Bekir Tüysüz, Büyükşehir'in desteğiyle ticarete atıldı

İnşaat Mühendisi Bekir Tüysüz, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı destek ile ticarete atıldı.

Samsun'da Bekir Tüysüz, Büyükşehir'in desteğiyle ticarete atıldı

İnşaat Mühendisi Bekir Tüysüz, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı destek ile ticarete atıldı.

30 Mayıs 2017 Salı 15:20
Samsun'da Bekir Tüysüz, Büyükşehir'in desteğiyle ticarete atıldı

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi çiftçilere destek vermeye devam ediyor. Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 33 yaşındaki İnşaat Mühendisi Bekir Tüysüz'ün en büyük hayali olan seracılığı maliyeti nedeniyle gerçekleştiremedi.

24 BİN EKİLİ KÖK ÇİLEK

Son olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına başvuran Tüysüz'ün yüzü güldü.  

Büyükşehir'den işi yapabilmesi içi makine desteği alan Tüysüz çilek yetiştiriciliğine başladı. Bir kaç kök ile başlayan Bekir Tüysüz şuanda 24 bin ekili kök çileğe sahip. Serasında 10 bin ton Çilek hasat etmeye hazırlanan çiftçi ikinci sera için kolları sıvadı.

10 TON ÜRÜN ELDE EDİYORUZ

Bekir Tüysüz yaptığı açıklamada, "Daha önce de zaten topraksız tarımda domates, salatalık, patlıcan denemiştim. İlçe tarım müdürümüzün de tavsiyeleri ile topraksız tarıma giriş yaptık. İlçe tarımımıza katkımız olması ve örnek olmamız açısından çileği seçtik. Böylelikle yatırım yapmak isteyenlere örnek olurum diye düşünüyorum. Şuan 1 dönümden 10 tona yakın ürün elde ediyoruz. Diğer seralarım da hazır olduğunda 12 ay boyunca hasat hedefliyorum. Bir hobi olarak başladığım iş şuan için ticarete dönüştü. Daha fazlasını yapmak istiyorum" dedi.


BÜYÜKŞEHİR DESTEK OLDU

Denemelerinin başarılı geçtiğini vurgulayan Tüysüz, "İnşaatlar yapıyorum ama toprakla uğraşmayı seviyorum. Burada olmaktan ve tarımsal ürün üretmekten dolayı çok mutluyum. Buraya gelip 10 dakika zaman geçirmek tüm stresimi ve yorgunluğumu alıyor. Üretimde başarabildiğinizi görmek de ayrı bir mutluluktur. Bu sene topraksız tarım uygulaması açısından ilk senemiz. Buna rağmen aldığımız verim, beklentimizin çok üzerinde oldu. Gelecek yıl daha da iyisini yapacağız. Totalde 10 tonu yakalayacağız. Ürün yetiştirirken de hiçbir hormon veya kimyasal gübre kullanmadık. Niyetimiz Bafra’nın da çileği olduğunu anlatmaktır. İnşallah da zaman içinde markalaşacak, ülke genelinde tüm tüketicilerle buluşacaktır. Yatırım maliyetini düşürebilmek adına iki dönümlük seramızı da hayata geçireceğiz. Orası da tamamlandığında 400 bin TL’ye yatırım yapılmış olunacak. Ancak Büyükşehir Belediyemizin destekleri ve katkıları olmasaydı bu üretimi ve yatırımı yapamazdık. Mesela ilk etapta yatırım maliyetim çok yüksekti. Bunun altından kalkamayacağımı, yatırımı seneye bırakmayı düşünürken Büyükşehir Belediyemizden de dozasyon cihazı ve oluk sistemlerini desteği aldık. Bu çok ciddi bir destekti. Böyle bir destek belde ve bölgemiz açısından çok yararlı oluyor. Bu destekler olmasıydı yapamayabilirdim. Bu beni teşvik etti. Destek görmeseydik, yatırım yapamayacak, üretemeyecektim. Teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.