banner388

Samsun'da bekçiler göreve başladı

Samsun'da 153 çarşı ve mahalle bekçisi, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yemin ederek göreve başladılar.

Samsun'da bekçiler göreve başladı

Samsun'da 153 çarşı ve mahalle bekçisi, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yemin ederek göreve başladılar.

04 Haziran 2018 Pazartesi 16:25
Samsun'da bekçiler göreve başladı

Samsun’da 153 çarşı ve mahalle bekçisi düzenlenen törende yemin ederek göreve başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından il genelindeki emniyet müdürlükleri bünyesinde çalıştırılacak 153 mahalle ve çarşı bekçisi sınav ve eğitimlerde gösterdikleri başarının ardından Samsun İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yemin etti. 

Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz yemin töreni öncesinde, "İlimize ilk planda 250 kişilik kadro tahsis edildi. Planlamaya uygun olarak yapılan imtihanlar çerçevesinde bu göreve hak kazanan bekçi adaylarımızın katılımları yapıldı. 153 çarşı ve mahalle bekçimiz bugün yemin ederek göreve başlayacak. Kalan bekçilerimiz ise eğitimlerinin ardından yemin ederek görev başı yapacaklar" açıklamalarında bulundu.


 
Samsun Valisi Osman Kaymak ise konuşmasında, "Bugün çok önemli bir tören için buradayız. Şu an Türkiye’de 7 bine yakın bekçi ataması yapılıyor. Bu sistemi deneyeceğiz. Eğer gereken verim alınırsa bu sayı artacaktır. Samsun’da bekçilik için 3 bine yakın vatandaşımız müracaat etti. Ancak mülakat ve imtihanları geçen 153 bekçimiz şuan burada yemin ediyor. Bekçilerin görevleri çok önemli. Sizlerin yerinde olmak isteyen çok sayıda insan var. Siz bekçi arkadaşlarımız şu anda belinize silahınızı taktınız ve devletimizin gücünü kullanacaksınız. Bu anlamda çok ciddi bir göreve atandınız. Hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hamdi kırdaş 2018-06-04 16:35:40

Bekçi adayliğina

Misafir Avatar
Omrum 2018-06-05 09:49:50 @Hamdi kırdaş

Bır newi iszizlige çözüm hayırlı olsun bekcilerimize hayırlı isler

Beğenmedim! (0)