banner388

Samsun'da bayram hareketliliği  

Samsun'da alışveriş yerlerinde Kurban Bayramı hareketliliği yaşanıyor. Şeker, çikolata, tatlı ve bayramlık kıyafet almak isteyenler alışveriş yerlerinde yoğunluk oluşturdu. 

Samsun'da bayram hareketliliği  

Samsun'da alışveriş yerlerinde Kurban Bayramı hareketliliği yaşanıyor. Şeker, çikolata, tatlı ve bayramlık kıyafet almak isteyenler alışveriş yerlerinde yoğunluk oluşturdu. 

26 Haziran 2023 Pazartesi 17:12
Samsun'da bayram hareketliliği  

Kurban Bayramı'na bir gün kala tezgahlar şenlendi, alışveriş yerleri hareketlendi. Tezgahlar bayram şekerleri, çikolata ve lokum çeşitleriyle dolarken, tatlıcılarda bayram telaşı yaşanıyor. Mağazalar ise bayramlık almak isteyenlerle dolup taşıyor.  

İŞTE FİYATLAR...

Tezgahlarda satışa sunulan çikolata ve şekerin kilogram fiyatı 80 ile 120 TL, bayramların vazgeçilmez tatlısı baklavanın kilogram fiyatı 170 ile 340 TL arasında değişiyor. Bayram yoğunluğunun yaşandığı diğer yerlerden biri olan Yabancılar Çarşı'nda esnaf, yazın ve Kurban Bayramı'nın satışlarını artırdığını, özellikle gurbetçilerin alışveriş yaptığını söyledi.  
  
Bazı vatandaşlar fiyatları pahalı bulurken, bazıları ise normal olduğu görüşünde. İhtiyaç duyulan her şeyin bulunabildiği Yabancılar Çarşısı'na gelen vatandaşlar, bayram alışverişine çıktıklarını belirtti.

"BİZİ TERCİH EDİYORLAR"

Samsun Yabancılar Çarşısı Dernek Başkanı Alaaddin Sayın, "Bizim işimiz daha çok yaz ağırlıklı olan bir pazar. Turistlerimiz gelmeye başladı. Pazarımızda turistler özellikle Samsun’da alışveriş merkezlerinde özellikle bizim pazarımızı tercih ediyorlar. Bugüne kadar biraz zayıftık ama birkaç gündür hareketlilik başladı. Bundan sonra da işlerimizin iyi olacağını tahmin ediyorum. Pazarımızın çevresi değişti, üst tavanı onarıldı ve sıcaklık düzelince insanlar bizi daha fazla tercih etmeye başladı. Ağırlığımız tekstil, giyim sektörü üzerine. Onun yanında hediyelik eşyalarımız satılmakta. İnsanlar şu an çocuklarına bayramlık alıyorlar. Bizim kültürümüzde bayramda insanlara kıyafet almak var. Bu yüzden daha çok bizi tercih ediyorlar" dedi.  

                          

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.