banner388

Samsun'da Bayram Bereketi

Ramazan Bayramı’nın olmazsa olmazlarından olan şeker ve lokum piyasaları hareketlendirdi.

Samsun'da Bayram Bereketi

Ramazan Bayramı’nın olmazsa olmazlarından olan şeker ve lokum piyasaları hareketlendirdi.

03 Temmuz 2016 Pazar 17:28
Samsun'da Bayram Bereketi

Ramazan Bayramı’nda geleneksel olarak vatandaşlar evlerinde gelen misafirlerine ikram etmek için şeker, lokum ve çikolata alıyor. Bayrama çok az bir gün kala vatandaşlar şekercilerden ikramlıkları almak için yoğunluklar oluştururken, şekerciler de seyyar satıcılardan ve herkesin şeker satıyor olmasına sitem ediyor. 20 yıldır şekercilik yaparak geçimini sağlayan Ahmet Kıyak, “Normalde şekerci olamayan vatandaşların bu dönemde şeker satmasından dolayı bayramda satışlarımız biraz geriledi. Bu sene vatandaşlar daha çok lokum almayı tercih etti. Özellikle Bafra lokumu vatandaşların ilgi odağı oldu. Bayram arası uzun olduğu için bu sene pek bir yoğunluk yaşamadık. Vatandaşlar birkaç gündür gelip ihtiyaçlarını alıp gidiyorlar” şeklinde konuştu.

“Yoğurtçu bile şeker satıyor”
25 yıldır şeker satan esnaf Şenol Şemsi ise, “İşler normal seyrinde gidiyor. Çarşıya baktığınızda yoğurtçu bile şeker satıyor. Her yerde şeker satan seyyarlar var. Bunlar olmasa satışlar daha da güzel olabilirdi. Vatandaşlar şeker alırken dikkat etsinler. Merdiven altı tabir edilen çikolata ve şekerlerden kesinlikle uzak dursunlar. Bildikleri, güvendikleri ikram ürünlerini alsınlar” dedi. Şeker fiyatları 5 lira ile 12 lira arasında değişiklik gösterirken, lokum fiyatları da 10 ve 20 lira arasında alıcı buluyor. Çikolata fiyatları ise 7 liradan başlayıp kalitesine göre 50 liraya kadar alıcı bulabiliyor.

Son Güncelleme: 03.07.2016 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.