banner388

Samsun'da batık gemi karar bekliyor

Samsun'da çıkan fırtınada karaya oturan ve limana çekilen kuru yük gemisi Danıştay kararını bekliyor.

Samsun'da batık gemi karar bekliyor

Samsun'da çıkan fırtınada karaya oturan ve limana çekilen kuru yük gemisi Danıştay kararını bekliyor.

30 Mayıs 2018 Çarşamba 13:45
Samsun'da batık gemi karar bekliyor

Samsun haber - Samsun açıklarında 14 Ağustos 2016 tarihinde çıkan fırtına nedeniyle Tokay Akar isimli 2 bin 725 grostonluk kuru yük gemisi karaya oturmuştu. Gemi sahibi geminin ihaleyle satışa sunulduğu fiyatı az bulunca Danıştay'a başvurdu. Danıştay kararı eğer gemiyi alan kişinin lehine çıkarsa gemi ya yerinde sökülecek yada en yakında tersaneye çekilecek.

Samsun Liman Başkanlığı yetkilileri yaptığı açıklamada "İhaleye girenlerden bazıları geminin ucuza satıldığını iddia ederek itiraz etmişti. İcrada olan gemi için birkaç alacaklı adayı çıkmıştı. Limanda bekleyen gemiyle ilgili Danıştay kararı bekleniyor. Danıştay kararı verilince, gemiyi alanın yönünde karar çıkarsa, alan kişi yerinde söküm izni isteyecek. Sökülen gemi Samsun Limanı'ndan ayrılacak. Danıştay kararı çıktından sonra geminin altındaki yaralar ya su altı kaynağıyla onarılacak, kaynaktan sonra da en yakın tersaneye geçici olacak transfer olacak. Gemi gidemeyecek durumda olursa uzmanlar eşliğinde gemi yerinde sökülecek. Bunun kararını bakanlık verecek" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.