banner388

Samsun'da azmettirene 25 yıl, öldürenlere 12,5 yıl hapis

Samsun'da bir kişiyi öldürenlere 12 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, olayı azmettirdiği öne sürülen kişiye ise 25 yıl hapis cezası verildi.

Samsun'da azmettirene 25 yıl, öldürenlere 12,5 yıl hapis

Samsun'da bir kişiyi öldürenlere 12 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, olayı azmettirdiği öne sürülen kişiye ise 25 yıl hapis cezası verildi.

26 Aralık 2018 Çarşamba 19:17
Samsun'da azmettirene 25 yıl, öldürenlere 12,5 yıl hapis

Samsun Haber-Samsun'da intikam almak için yolda yürüyen bir kişiyi öldüren şahıslara 12 yıl 6 ay hapis cezası verilirken cinayete azmettirdiği iddia edilen şahsa ise 25 yıl hapis cezası verildi.
 
Samsun'un İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi Kibar Reis Sokak'ta 2 Ocak tarihinde akşam saatlerinde meydana gelen olayla ilgili edinilen bilgilere göre U.A (31) sokak ortasında motosikletle gelen 2 kişinin pompalı tüfekli saldırısına uğradı. U.A. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Polis ekipleri, olayda kullanılan motosikletin plakasının olmadığı tespit etti. Cinayeti gerçekleştiren şahısların ise kafalarında kask ve üzerlerinde yağmurluk olduğu belirlendi.

Cinayet Bürosu ekipleri olayla ilgili 87 şehir güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelilerin geliş ve gidiş yollarının krokileri çizildi. Çalışmalar devam ederken jandarma bölgesi olan Kadamut Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yakılmış bir motosiklet bulundu. Cinayet Bürosu ekipleri yakılan motosikletin yanında bir de yanmış av tüfeği ele geçirdi. Motosikletin motor ve şasi numarasında yapılan incelemede motorun E.B.'ye (33) ait olduğu belirlendi. 

Çalışmalar neticesinde motosikleti E.B.'nin kullandığı, tüfekle ateş edenin ise E.T. olduğu ve olayı S.A.'nın azmettirdiği Ç.K. isimli şahsın ise olay sonrası suç unsurlarının yok etmeye çalıştığı öğrenildi.

Cinayet Bürosu ekipleri olayla ilgili Erçin T., Emre B., Sabri A. ve Ç.K.'yi yakalayarak gözaltına aldı. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak Samsun Adliyesine edilen E.T., E.B., S.A. ve Ç.K. mahkemece tutuklandı. S.A. hakkında 'cinayeti azmettirmek', E.T. ve E.B. hakkında 'adam öldürmek' ve Ç.K. hakkında da 'suç delillerini yok etmek' suçundan Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Yargılama aşamasında Ç.K. tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. 

Bugün görülen davanın son duruşmasında mahkeme 'cinayeti azmettirmek' suçundan S.A.'yı 25 yıl, "adam öldürmek" suçundan E.T. ve E.B.'yi 12 yıl 6'şar ay, Ç.K.'yi de 'suç delillerini gizlemek' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. 3 sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, adam öldürmek suçundan yargılanan ve 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılan 2 şahsın olayı azmettiren bilinmezken ismini verip daha sonra olayın aydınlatılmasına yardımcı oldukları için ceza indirimi aldıkları öğrenildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aaa 2018-12-27 02:11:04

insan öldüren 7 yilda çıkıyor ha ? iyiymiş,
peki öldürülenin beyin değerinede bakılıyormu orasını çok merak ettim,
sonuçda asgari ücreti ile, 1000 çalışanı olan bir patron veya ceo aynı değil?