banner388

Samsun'da ağaç katliamı

Samsun'un İlkadım ilçesinde okul inşaatı için hedef olan 18 tane yarım asırlık çam ağaçları kesilecek, mahalle halkı kesimi engellemeye çalışıyor.

Samsun'da ağaç katliamı

Samsun'un İlkadım ilçesinde okul inşaatı için hedef olan 18 tane yarım asırlık çam ağaçları kesilecek, mahalle halkı kesimi engellemeye çalışıyor.

21 Aralık 2018 Cuma 11:09

Samsun İlkadım Adalet Mahallesi Karadeniz caddesi Adliye lojmanlarının önündeki yeşil alan, 13 Temmuz'da alınan meclis kararı ile okul alanı olarak değiştirildi. Alandaki 18 tane yarım asırlık çam ağacı kesilmek için işaretlendi. 

"AKP’NİN KEYFİ KAMU YÖNETİM ANLAYIŞI" 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi Enerji Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, "Okul inşaatı için belirlenen Samsun İlkadım Kazımkarabekir mahallesindeki boş alana park yapıldı ve proje 18 tane yarım asırlık cam ağcının olduğu yeşil alana taşındı. Bu karardan çok geç haberimiz oldu, iş makineleri sahana inince haberdar olduk. Halen gerekli idari makamlara ve hukuki itiraz süreçlerimizi sürdürüyoruz. Bu süreç bitmeden ağaçların kesilmek istenmesi AKP’nin keyfi kamu yönetimi anlayışını gösteriyor" dedi.

Ahmet ALTÜRK

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman 2018-12-21 12:11:19

Ağacı keseceğinize bina yıkın.

Avatar
ayakkabı kutusu 2018-12-21 12:47:32

o bölgede zemin zaten gevşek,o ağaçlar süs diye mi oradaydı, yazık bee her taraf beton zaten. yarın bir gün o yapılan okulun duvarlarının çatladığını, aşağıya doğru kaydığını duyarız artık..

Avatar
kale55 2018-12-21 12:23:06

Bırakın kalsın.Allah tan korkun.
Önce orada ki trafik sorununu çözün!

Avatar
Kasım P. 2018-12-21 14:18:11

Ağaçlar da insanlar gibi kuldur bu dünya sadece insanların değil onların da dünyada olmasının nedenini anlayamayan çıkarı için başka canlılara zarar verene de insan denilmez.

Avatar
Rıza KUŞCU 2018-12-22 08:50:01

Her yeni evlilik -her yeni doğan bebek-her askere giden genç için ayrıca her araç alım satımı ve her tapu işlemi için bir ağaç dikilmeli.

Avatar
Vatandaş 2018-12-21 18:23:16

Bu alana okul yapılacağını öğrenince çok sevindik Çünkü mahallemizde hem ilkokul ihtiyacı bulunmakta hem de bahsi geçen alan daha çok alkol ve benzeri maddelerin tüketildiği dışarıdan Bazı insanlar ca Mesken tutulan bir hal almıştı.
Ancak son birkaç gündür yaşananlar yapılması planlanan bu güzel işin engellenmek istenmesi durumunu ortaya koymuştur.
Toplumun değil de şahsi menfaatini gözeten ve bu konuda siyaset üretmek isteyen küçük bir azınlık grup Bahsi geçen alanda miadını doldurmuş ekonomik değeri olmayan 18 adet çam ağacının bir kısmının orman Müdürlüğü'nden verilen rapora istinaden kesilmesi gerektiği üzerinden ağaç duyarlılığını bahane ederek htiyaç bulunan İlkokulu ve Anaokulu yapılmasına engel olmaya çalışmaktadırlar. Biz çocuklarımızı evimizin yakınındaki okullara göndermek istiyoruz şehir dışında çok uzakta bulunan okullara küçük çocukların servislerle taşınmasını istemiyoruz.

Misafir Avatar
akape zihniyeti 2018-12-22 01:03:09 @Vatandaş

sebeplere bak çay demle, neymiş ağaçlar zaten miadını doldurmuş. bu ülkede miadını dolduran neler neler kimler kimler var da neyse.. neymiş alkol alınan yer haline gelmiş e o zaman alkol alınan her ağaçlık alanı keselim, asayiş ne görev yapar. madem öyle okul yapılma konusundaki hassasiyeti asayiş sorununda da gösterseydiniz demezler mi

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmet 2018-12-22 00:00:18

Hazır diklmiş ağacı koruyanlar sizlerde ağaç dikin çevreye öyle katkı sunun o kadar avm yapılırken neredeydiniz çocuklara okul yapılacakkenmi çevreci oldunuz biraz samimi ve içten olun lütfen

Misafir Avatar
akape zihniyeti 2018-12-22 01:12:27 @Ahmet

lafa gel 'hazır dikilmiş ağacı koruyanlar'.. hazır yapılmış yol var onu da korumayalım, hazır yapılmış parklar var onları da korumayalım,hazır doğmuş köpek var onları da korumayalım, hazır doğmuş çocuk var onları da korumayalım.. Bir insan ortalama ömrü boyunca 17 adet ağaca denk gelen bir harcama yapar (aldığı nefesten tut da,kullandığı kağıtlara,vs). ben şu ana dek 12 adet diktim. OKULA KARŞI DEĞİLİZ.anlayana çok şey anlatırım da kalsın

Beğenmedim! (0)
Avatar
Gezgin 2018-12-22 13:50:06

Orda sabaha kadar uyuşturucu alkol içiliyor yıllardır gencecik çocuklar yok oluyor siz düşmüşünüz ağaç derdine gelin orda bir hafta yaşayın ona göre konuşun