banner388

Samsun'da 9 rütbeli asker FETÖ'den adliyede

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 rütbeli asker adliyeye sevk edildi.

Samsun'da 9 rütbeli asker FETÖ'den adliyede

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 rütbeli asker adliyeye sevk edildi.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 12:22
Samsun'da 9 rütbeli asker FETÖ'den adliyede

Samsun haber - Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında operasyon düzenledi.

Samsun merkezli İstanbul, Mersin, Malatya, Tokat, Tunceli, Rize, Gaziantep ve Van illerinde eş zamanlı yapılan operasyonda albay, binbaşı, astsubay, üsteğmen ve uzman çavuşların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Astsubay C.A.U. ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, Astsubay B.D. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan Üsteğmen B.B., Astsubaylar A.Y., S.Y, E.T., H.Ç., Binbaşı R.Ş., Uzman Çavuşlar M.K ve H.K. ile meslekten ihraç Astsubay F.A. ise bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. 4 rütbeli askerin daha emniyetteki sorgusu devam ediyor.

TEM Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan 9 rütbeli asker bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifada veren Binbaşı Rüştü Şen, Üsteğmen B.B., Astsubaylar A.Y., S.Y., E.T., H.Ç. "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönoderilirken, itirafçı olup Pişmanlık Yasası'ndan yararlandıkları öğrenilen Uzman Çavuşlar M.K.vve H.K. ve meslekten ihraç Astsubay F.A. mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Öte yandan, gözaltında bulunan ve aralarında albayın da yer aldığı 4 rütbeli askerin ise TEM Şube Müdürlüğünde sorgularının devam ettiği öğrenildi. 


Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 14.05.2018 17:06
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.