banner388

Samsun'da 60 cankurtaran görev başında

Samsun'da denizde boğulma vakalarına karşı bu yaz 60 cankurtaran görev yapacak.

Samsun'da 60 cankurtaran görev başında

Samsun'da denizde boğulma vakalarına karşı bu yaz 60 cankurtaran görev yapacak.

29 Haziran 2017 Perşembe 09:21
Samsun'da 60 cankurtaran görev başında

Samsun haber - Samsun denize kıyısı olan ilçelerinde bulunan kritik noktalarda cankurtaranlar göreve başladı. Deniz sezonunun açılmasıyla vatandaşlar denize akın ederken cankurtaranlar boğulma vakalarına fırsat vermiyor. 60 cankurtaran 30 Eylül tarihine kadar denizde nöbet tutacak.

Cankurtaranlar boğulma vakalarına fırsat vermemek için olaylara en geç 3 dakikada müdahale edecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak Samsun deniz kenarında bir şehir olması sebebiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da hazırlıklarımızı yaptık. Sahil boyunca denize girmelerin getirdiği boğulma vakalarına karşı biz de itfaiye olarak cankurtaran hizmeti vermeye başladık. Terme’den Yakakent arası ciddi bir uzunluğa sahip. Bu kapsamda biz de 6 bölgede cankurtaran hizmeti başlattık. Bu bölgelerde denize girme yoğunluğu bilindiği üzere çok sık oluyor. Bu sene yaklaşık 60 personelimiz ve ekipmanlarımızla bu bölgelerde hizmet vereceğiz" dedi.

Cankurtaranlar görevlendirildikleri noktalarda 10.00'dan 19.00'a kadar görev yapacak.
 

Kaynak: İHA / Şahin BİNİCİ

Son Güncelleme: 29.06.2017 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.