banner388

Samsun'da 40 gündür yağmur yağmıyor

Samsun'da son 40 gündür yağmur yağmazken Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, Samsunluları sevindirecek bir haber verdi.

Samsun'da 40 gündür yağmur yağmıyor

Samsun'da son 40 gündür yağmur yağmazken Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, Samsunluları sevindirecek bir haber verdi.

11 Ağustos 2017 Cuma 13:26
Samsun'da 40 gündür yağmur yağmıyor

Samsun Haber - Samsun'da son günlerde artan hava sıcaklıkları nedeniyle kuraklık tehdidi ortaya çıkmaya başladı. Şehirde son 40 gündür yağmur yağmazken Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Yüce, yaptığı açıklamada, "Bu dönemler, Samsun’da nemin ve sıcaklığın bunaltıcı olduğu bir dönem. Şu an bu sıcaklıklar Türkiye’nin genelinde yaşan sıcaklıklardır. Herhangi bir anormal bir durum yoktur. Şu anda yaşanan sıcaklıklar zarar verebilecek bir nitelikte değildir. Bu sıcakların farklı bir şekilde değerlendirilmemesi lazım. Samsun’daki nem oranları da gayet normaldir. Sinop’ta nem oranı yüzde 90’lara kadar ulaşabiliyor. Bunlara bakıldığında şehrimizdeki nem oranı gayet normal. Geçmiş yıllara kıyasla yapılan değerlendirmelere göre sıcaklık ve nem oranları oldukça standart" ifadelerini kullandı.


"SAMSUN'DA PAZARTESİ GÜNÜ YAĞIŞ BEKLENİYOR"

Samsun'da pazartesi günü itibariyle nem ve sıcaklıkların düşüşe geçeceğini belirten Yüce, "Sıcaklık ve nem önümüzdeki hafta başına kadar devam edecek. İl genelinde Pazartesi günü bir yağış bekliyoruz. Bu yağışla birlikte sıcaklığın da azalacağını tahmin ediyoruz" dedi.


40 GÜNDÜR YAĞMUR YAĞMIYOR


Samsun'da Temmuz ayı süresince hiç yağmur yağmazken, geçtiğimiz yıllarda Temmuz ayı yağış ortalamasının 35 kilo olduğu belirtildi.

Son Güncelleme: 12.08.2017 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.