banner388

Samsun'da 30 Ağustos Bayram Töreni

Samsun’da, 30 Ağustos zaferinin 91. Yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

Samsun'da 30 Ağustos Bayram Töreni

Samsun’da, 30 Ağustos zaferinin 91. Yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

30 Ağustos 2016 Salı 11:12
Samsun'da 30 Ağustos Bayram Töreni

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması ile başladı.  Samsun’un Valisi İbrahim Şahin, Samsun’un Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut ile Samsun’un Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Atatürk anıtına çelenk koymasından sonra saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımız okundu.



İstiklal Marşının okunmasının ardından Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Samsun’un Valisi İbrahim Şahin, “Başkomutanımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Atamız, bugün vatanımızın, milletimizin düşmanların işgalinden kurtuluşunun ve ülkemizin bağımsızlığını ilan ettiği Zafer Bayramı'nın 94’üncü yılında tekrar birlik içinde ve beraberlik içinde kutlamak üzere buradayız. Yüce milletimiz ve kahraman ordumuzun kutsal saydığı değerlerin uğrunda, şartların bütün olumsuzluğuna rağmen, düşmanın güçlü olmasına rağmen, yılmadan pes etmeden mücadelesini devam ettirerek bu mücadeleyi kazanmıştır.Toprakları işgal altında milletimize bağımsızlığı yaşatmış olan, milletimizin hürriyetinden hiç vazgeçmeyeceğini dünyaya göstermiş olan bu büyük zafer ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atıldı. Milletçe birlik içinde ve beraberlik içinde bu ülkeyi bize miras olarak bırakmış olan başta sizler olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, bütün gazilerimizi minnet ve şükranla anmaktayız. Ruhları şad olsun” dedi.



Daha sonra ise Samsun’un Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mete Akın ile Medine Özlek, günün anlamı ve önemini anlatan şiirler okudular. Ardından Piyade Albay Ahmet İzgi de bir konuşma yaptı, “Bugün bağımsızlığı ile bütün dünyaya örnek olmuş olan, yüce Türk milletinin vatanını işgal etmek isteyen kişilere karşı verilen onurlu mücadelenin zaferle taçlandırılmasının 94’üncü yıl dönümünü kutlayabilmenin coşkusunu ve gururunu yaşamaktayız. Bu bayrama ismini vermiş olan 30 Ağustos Zaferi ile Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Türk'ün varolmasının haykırışı ile bunu kabul ettirmenin en önemli adımlarından birisidir. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal meşalesini Samsun’da yaktığı, Amasya’da, Erzurum’da ve birde Sivas’ta yurt satına yaygınlaştırmış olduğu  ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla başlatmış olduğu ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kesin bir sonucudur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünyada hiçbir orduda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam olan bir askere rast gelinmemiştir. Bütün zaferlerin en büyük payı da senindir’ demiş olduğu gibi muharebe meydanında kazanmış olduğu başarılar ile özdeşleşmiş olan ve Türk milletinin bağrına Mehmetçiklerin kanı ile canı ile yazdığı destandır” ifadelerini kullandı. 



Atatürk Anıtı'nda yapılan törene birde AK Parti’nin Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, CHP’nin Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, askeri ve mülki erkan, kamu kurumları ve kuruluş temsilcileriyle  sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katılım sağladı. Atatürk Anıtının önünde gerçekleştirilen törenden sonra valilikte tebrikat töreni yapıldı.





Son Güncelleme: 30.08.2016 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.