banner388

Samsun'da 22 yaşındaki kadın kocasına uyuşturucuyu bıraktırdı

Samsun'da kocasına uyuşturucuyu bıraktıran 22 yaşındaki kadına plaket verildi.

Samsun'da 22 yaşındaki kadın kocasına uyuşturucuyu bıraktırdı

Samsun'da kocasına uyuşturucuyu bıraktıran 22 yaşındaki kadına plaket verildi.

29 Haziran 2017 Perşembe 16:50
Samsun'da 22 yaşındaki kadın kocasına uyuşturucuyu bıraktırdı

Samsun haber - Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Atakum Sanat Merkezi'nde Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü nedeniyle plaket töreni düzenlendi. Törene katılan Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Erdinç Özoğlu uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özoğlu, uyuşturucu bağımlılığının aklı ve iredeyi çalışamaz hale getirdiğini söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr.Ömer Böke ise, "Özellikle gençlerin kimlik arayışı içerisine girdiği ve ben kimim sorusuna yanıt aradığı ergenlik döneminde uyuşturucu ile mücadele çok büyük önem taşımaktadır. Kötü alışkanlıklar bir hiyerarşi içinde alışkanlık haline dönüşmektedir. Bu anlamda uyuşturucu ile mücadele aynı zamanda sigara ve alkollede mücadele anlamına gelmektedir. Yapılan deneyler göstermiştir ki gençlerimize uyuşturucu ile mücadelede bilgi verme ve korku yayma yöntemleri başarısız olmaktadır. Bu işi başarmanın ana yolu psikolojik aşılamadır. Örneğin okullarda yapılan sigara karşıtı projeler gibi." dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından 22 yaşındaki Deniz T. isimli kadın kürsüye davet edildi. 2 yıl boyunca büyük uğraş göstererek eşine uyuşturucuyu bıraktıran Deniz T.'ye plaket ve teşekkür belgesi verildi.
 

Son Güncelleme: 29.06.2017 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.