banner388

Samsun'da 20 kişilik geçici işe 270 başvuru

Samsun'da Büyükşehir Belediyesinin Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında İŞKUR aracılığıyla 6 aylık geçici iş için 20 kişinin alınacağı duyurdu. 20 kişilik geçici iş için 270 kişi başvuruda bulundu.

Samsun'da 20 kişilik geçici işe 270 başvuru

Samsun'da Büyükşehir Belediyesinin Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında İŞKUR aracılığıyla 6 aylık geçici iş için 20 kişinin alınacağı duyurdu. 20 kişilik geçici iş için 270 kişi başvuruda bulundu.

03 Ocak 2019 Perşembe 19:44
Samsun'da 20 kişilik geçici işe 270 başvuru

Samsun Haber-Samsun'da 6 aylık geçici iş için 20 kişilik kontenjan açıldı. 20 kişilik kontenjanı bulunan geçici işe 270 kişi başvuruda bulundu. 

KURA ÇEKİLDİ

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı Salonunda noter tarafından kura çekildi. TYP kapsamında çevre temizliğinde çalışacak 20 kişi belirlendi. 53 yaşında olmasına rağmen işe ihtiyacı olduğunu belirten Hatice Yerli, çalışmak zorunda olduğu için kuraya katıldığını söyledi. 

Kurada ismi çıkmayanların üzülmemesi gerektiğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, “TYP kapsamında İŞKUR tarafından bize bugünlük 20 kişilik bir kontenjan verildi. İŞKUR tarafından bize yakın zamanda bir kontenjan daha açılacağı söylendi. Bugünkü kurada çıkmayan hemşehrilerimizin burada yer almalarını temenni ediyorum. Hepiniz ekmek parası, çoluğunuzun, çocuğunuzun rızkını kazanmak için buradasınız. Bizler de bir başkasını çalıştırıncaya kadar daha fazla işe ihtiyacı olan insanları çalıştırmayı uygun görüyoruz. Bu kapsamda sürekli olarak İŞKUR ile istişare halindeyiz. Bizde mevcut çalışanlar zaten yeteri kadar maaşını alıyor, evine rızkını götürüyorlar. Yeni eleman almaktansa işe ihtiyacı olan sizlerin senede 6 ay da olsa en azından ekmek parası kazansınlar düşüncesiyle teklif ettik. Kurada çıkan arkadaşlara hayırlı olsun. İleri ki dönemde 115 kişiyi daha İŞKUR üzerinden alacağız. Kurada ismi çıkmayanlar burada da şansını deneyebilir” ifadelerini kullandı. 

250 KİŞİ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI
 

270 kişi arasından seçilen 20 kişi arasına girmeyi başaran Aycan Yıldırım ve Ayşe Özden ise evlerine maddi destek sağlayacakları için çok mutlu olduklarını söyledi. 
Samsun Büyükşehir Belediyesinin, ilerleyen günlerde İŞKUR üzerinden 115 geçici işçi daha alacağı belirtildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çalışma sürün 2019-01-03 22:46:17

ne güzel düşünmüş büyüklerimiz bu kadar düşünmeyin valla balata sıyırırsınız geçici işlerle halkı olyala günü kurtar artık insanlar balık vermenizi değil balık tutmayı öğretmenizi istiyor ama nerde sizde o vicdan SÜSLÜMANLAR...

Avatar
ayakkabı kutusu 2019-01-04 15:03:11

bu typ çekilişlerinde noterin kullandığı mikrofon yada hoparlör bozulur isim duyamayız,hadi diyelim teknik hata YERSEN. eğer gerçekten hile hurda yoksa diyelim 50 kişi alınacak 150 kişi başvurdu. o salona sadece başvuran 150 kişiyi al ve 50 kişiyi çekiliş ile belirledikten sonra kalan 100 kişinin adı gerçekten o kürede var mı okuyun onlarıda tek tek