banner388

Samsun'da 2 öğretmen FETÖ'den tutuklandı

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında bugün hakim karşısına çıkan 5 öğretmende 2'si tutuklanırken 3 öğretmen ise beraat etti.

Samsun'da 2 öğretmen FETÖ'den tutuklandı

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında bugün hakim karşısına çıkan 5 öğretmende 2'si tutuklanırken 3 öğretmen ise beraat etti.

13 Ekim 2017 Cuma 12:53
Samsun'da 2 öğretmen FETÖ'den tutuklandı

Samsun Haber - 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'FETÖ terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yargılanan 1'i tutuklu 5 sanık öğretmen hakkında karar çıktı. Yargılanan 5 öğretmenden tutuklu sanık Mustafa M.K. 7 yıl 6 ay, tutuksuz sanıklardan Niyazi İ. ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 3 tutuksuz sanık ise beraat etti.


Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı FETÖ operasyonunda tutuklanan öğretmen Mustafa M.K. ile tutuksuz yargılanan öğretmenler Niyazi İ., Mehmet İ., Şenol T. ve Emrullah Y.'nin yargılanmasına devam edildi. Sanıklar bugün hakim karşısına çıktı.


Vezirköprü Cezaevi'nde yatan, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan ve Bylock kullandığı tespit edilen tutuklu sanık Mustafa M.K. yaptığı açıklamada, "Ben askerliğimi komando olarak yaptım ve 1 teröristi etkisiz hale getirdiğim için anlımdan öptüler. Ben terörist olamam. Beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı. Bank Asya'da katılım hesabı olan Niyazi İ. ise örgüte destek amacıyla bankaya para yatırmadığını söyledi. Diğer sanıklarda suçsuz olduklarını dile getirerek beraatlerini istedi.


Mahkeme heyeti FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu sanık Mustafa M.K.'yi 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanık Niyazi İ.'nin ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. 3 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
saadet 2017-10-13 13:42:51

dönemin milli egitim bakani bu ögretmenlerin atamasini yapan hüseyin celik nerde, ne demisti hüseyin celik cemaatin devlete sizma iddaasina kargalar güler. nerde yargilandimi hapse girdimi. asil fetöcülerle mücadele edin ne olur. bizlerde korkuyoruz biri bize fetöcü yaftasi atar da kendimizi savunana kadar yillar gecer diye. insanlari karaliyorsunuzda ne yaptilar kim devlete torpilsiz girdi. herkezi torpille almiyorlarmi halaa.