banner388

Samsun'da 16 bin öğrenci yüzme öğreniyor

Samsun'da düzenlenen, 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi' kapsamında 16 bin öğrenci yüzme öğreniyor.

Samsun'da 16 bin öğrenci yüzme öğreniyor

Samsun'da düzenlenen, 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi' kapsamında 16 bin öğrenci yüzme öğreniyor.

27 Kasım 2017 Pazartesi 10:35
Samsun'da 16 bin öğrenci yüzme öğreniyor

Samsun Haber - Samsun'da 16 bin öğrenci, 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi' kapsamında yüzme öğreniyor. Proje, Samsun Valiliği, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülüyor.



Atakum, Bafra, Canik, Tekkeköy ve Vezirköprü ilçelerindeki havuzlarda toplam 33 yüzme antrenörü görev yapıyor. Proje kapsamında, özel yeteneği olan öğrencilere özel ders verilerek yeteneklerinin gelişmesi sağlanıyor.


ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER PROJEDEN MEMNUN

Öğrenciler, öğretmenler ve veliler, 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi'nden duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Veliler, projenin ilerleyen yıllarda da devam etmesini istiyor.


SAĞLIK VE BAŞARI BİR ARADA

Proje Koordinatörlerinden Taner Karadavut, projenin 3 yıl önce hayata geçirildiğini belirterek, "Samsun'daki ilköğretim okulu öğrencilerinin ücretsiz olarak faydalandığı bir proje. İlköğretim öğrencilerinin yüzde 90'ı bu proje sayesinde yüzme öğrendi. Geçen yıl 15 bin öğrenci bu projeden yararlandı. Bu yılki hedef 16 bin öğrenci. Bunun yanında sadece yüzme öğretmekle kalmıyoruz. Bütün öğrenciler yüzme öğrendikten sonra projenin ikinci etabı olan performans gurupları oluşmaya başladı. Yüzme öğrenen öğrencilerin içerisinde yetenekli olanlar seçildi. Bu öğrenciler de performans grubu olarak yüzmeye devam ediyor. Bu öğrenciler de ileride iyi yüzücü olabilecek sporcular olabilir. Aileler bu projeye destek veriyor. Spor yapıyor olmak; sağlık ve başarı açısından önemli. Yüzme, en temel sporlardan biri. Ayakların yere değmediği, bütün kas gruplarının çalıştığı tek spor. Bu proje ile sağlık ve başarı bir arada yürüyor" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.