banner388

Samsun'da 15 Temmuz ve Şehitler Unutulmayacak

15 Temmuz tarihli darbe girişiminde vatanı ve milleti uğruna canlarını veren şehitlerin adlarını yaşatabilmek için Canik Belediyesi, şehitlerin isimlerini eğitim, kültür ve spor tesislerine verdi. 

Samsun'da 15 Temmuz ve Şehitler Unutulmayacak

15 Temmuz tarihli darbe girişiminde vatanı ve milleti uğruna canlarını veren şehitlerin adlarını yaşatabilmek için Canik Belediyesi, şehitlerin isimlerini eğitim, kültür ve spor tesislerine verdi. 

27 Eylül 2016 Salı 16:57
Samsun'da 15 Temmuz ve Şehitler Unutulmayacak

Canik Belediyesi, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması terör örgütü tarafından 15 Temmuz tarihinde yapılmış olan darbe kalkışması esnasında yaşamlarını yitirmiş olan şehitlerin isimlerini tesislerde yaşatıyor. Belediye, 15 Temmuz tarihli darbe gecesini unutmamak, unutturmamak ve şehitlerin isimlerini yaşatmak amacı ile o kara gecede hayatını kaybetmiş olan 8 şehidin adlarını 8 ayrı tesise verdi. Eğitim, kültür ve spor tesislerinden yararlanacak olan çocuk ve gençler, şehitlerin adlarını geleceğe aktaracaklar.

Canik Belediyesi'nin almış olduğu bir karar ile Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içinde bulunan Canik Akıl Küpü ile Etüt Merkezi (CAKEM)'nin ismi Şehit İlhan Varank Eğitim Merkezi olarak değiştirilip, 8 Mart Aile Okulu ile Eğitim Merkezi'nin ismi Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Gençlik Merkezi'nin ismi ise Şehit Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi, Kariyer Gelişim Merkezi Kreşinin ismi Şehit Türkan Türkmen Tekin Kreşi oldu. Yine alınmış olan bir karar ile Bilim ve Sanat Merkezine Şehit Uhud Kadir Işık Bilim ve Sanat Merkezi ismi verilirken, kampüs içinde bulunan Müze ve Kütüphane ise Şehit Erol Olçok 15 Temmuz Müze ve Kütüphanesi ismini aldı. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yapılmış olan ve yakında açılışının yapılacağı Hanımlar Konağı'nda Şehit Ayşe Aykaç'ın, Halı Saha Tesislerinde de Şehit Mutlu Can Kılıç'ın adı yaşayacak.



“15 TEMMUZ GÜNÜ VE ŞEHİTLER UNUTULMAYACAK”
Belediye olarak 15 Temmuz hain gecede şehit düşmüş olan kardeşlerimize karşı vefa duygusu hissettiklerini söyleyen Canik Belediyesi Başkanı Osman Genç, "15 Temmuz gecesi aziz şehitlerimiz bu vatan uğruna, bu millet ve bu bayrak uğruna kahramanca şehit düşmüşlerdir. Bizlere düşmüş olan onların aziz hatırasını yaşatabilmek ve onların bizlere bırakmış olduğu değerleri gelecek nesillere aktarmaktır. Bu sebeple 15 Temmuz tarihinin anlamını ve aziz şehitlerimizi unutturmayacağız" dedi.

Şehitlerin isimlerini tesislere vermelerinin amacının, çocuk ve gençlere şehitlerin ne uğruna, hangi değerler için şehit düştüğünü hatırlatmak ve şehitlerin isimlerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyleyen Başkan Genç, "Şehitlerin isimlerini verdiğimiz tesislerden binlerce çocuk, genç ve kadınımız yararlanmakta. Bu eğitim, kültür ve spor tesisleri şehitlerin isimleri ile daha fazla anlam kazandı. Çocuk ve gençler bu anlamın bilincinde olup o şekilde yetişecek, bu tesislerden  inşallah binlerce yeni Ömer Halisdemirler yetişecektir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.09.2016 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.