banner388

Samsun'da 15 Temmuz gazileri o geceyi anlattı

15 Temmuz'da destan yazan gazilerden Metin Bağ, Selim Özdemir ve Adnan Çilingir, yaşadıkları olayları anlattı.

Samsun'da 15 Temmuz gazileri o geceyi anlattı

15 Temmuz'da destan yazan gazilerden Metin Bağ, Selim Özdemir ve Adnan Çilingir, yaşadıkları olayları anlattı.

10 Ağustos 2017 Perşembe 17:55
Samsun'da 15 Temmuz gazileri o geceyi anlattı

Samsun haber - 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanı savunmak için canlarını hiçe sayan 15 Temmuz gazileri o kara geceyi anlattı. 


"YENİ OLSA YİNE YAPARIM"


Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan ve 15 Temmuz gecesi iş için Ankara'da bulunan Selim Özdemir, "Bu vatana yürekten bağlı binlerce kardeşim gibi bende hiç bir tereddüt yaşamadan kendimi dışarıda buldum. Ankara'da Genelkurmay Başkanlığının önünde içeri giren hainlere engel olmaya çalışırken helikopterden açılan ateş sonrası vuruldum. Bugün aynı tehditle karşı karşıya olsak yine aynı yerde değil gazi olmayı ölümü bile göze alırım" dedi.


"ÜZERİMİZE ATEŞ AÇTILAR"

Samsun'da yaşayan ve 15 Temmuz tarihinde iş için İstanbul Taksim'de bulunan Metin Bağ ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine direnişe geçti. Bağ ise, "Taksim Meydanı’na oldukça yakındın ve ilk gidenlerin arasındaydım. Biz az sayıda olmamıza rağmen askerlerin karşısında duruyorduk. O gece ilk anlardan itibaren beni en çok etkileyen şey hainlerin karşısında durmak için meydana inen tüm vatandaşların gözünde gördüğüm cesaret olmuştur. Biz tepkimizi arttırdıkça hainlerde şiddetin dozunu arttırıyorlardı. Kararlılığımızı gören askerler, giydiği üniformaya ihanet eden komutanların emri ile üzerimize ateş açan askerlere sadece inancımızla karşı koyarken sonradan hemşehrim olduğunu öğrendiğim Adnan Çilingir kendi hayatını hiçe sayarak bize ateş eden askerlerin arasına daldı." diye konuştu.


"TÜFEKLERDEN ŞARJÖRLERİ ÇIKARDIM"


Samsun doğumlu İstanbul Taksim'de işletmecilik yapan Adnan Çilingir de, "Üzerimize ateş açan askerleri görünce hiç düşünmeden aralarına girerek engel olmaya çalıştım. İki askerin tüfeklerinden şarjörlerini çıkarmayı başardım. Üçüncü askerinden şarjörünü çıkarttığım andan arkadan gelen bir mermi ile sol kolumdan vuruldum. O anda yaşanan gerginlikle vurulduğumu bile çok sonradan fark edebildim. Daha sonra tanıştığım ve hemşehrim olduğunu öğrendiğim Metin Bağ'ın yaptığım hamleyle kendisinin de dâhil birçok vatandaşın hayatını kurtardığımı söylemesiyle bir kat daha gurur duydum. Metin Bağ ve onun gibi birçok kahramanla o gün tanışmıyorduk ama şimdi kader arkadaşı olarak çok iyi dostlar olduk" şeklinde anlattı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.