banner388

Samsun'da 15 Temmuz Coşkuyla Karşılandı!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. yıldönümünü Samsun ilçelerinde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Samsun'da 15 Temmuz Coşkuyla Karşılandı!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. yıldönümünü Samsun ilçelerinde çeşitli etkinliklerle anıldı.

16 Temmuz 2022 Cumartesi 09:50
Samsun'da 15 Temmuz Coşkuyla Karşılandı!

Samsun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri sabah şehitlik programları ile başladı. Daha sonra Büyük Cami’de Mevlid-i Şerif okutuldu. Protokol üyeleri 15 Temmuz’da şehit olan Samsunlu şehitlerin ailelerine ziyaret gerçekleştirdiler. Etkinlik akşam saatlerinde Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü ile devam etti. 100’ü aşkında kişi DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlik alanına kadar yürüdü. Protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı yürüyüşe mehter takımı öncülük etti.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile start aldı. Sonrasında Kur'an-ı Kerim' i Güzel Okuma yarışı birincisi Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız Mustafa şehitler için Kur’an okudu. Okumasının ardından İl Müftüsü Seyfullah Çakır tarafından dualar edildi. 15 Temmuz görüntülerinin izlenmesinin ardından konuşmalara geçildi.


''MİLLİ MÜCADELE ŞEHRİYİZ''

Son olarak konuşması gerçekleştiren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve 85 milyon vatandaşın sokaklara dökülmesiyle bastırıldı. O gün vatandaşlar sokağa çıkmadan önce sadece bir abdest almayı düşündü. Şehitlerimiz oldu. Onlar canlarını verdiği için bizler şuan da buradayız. Tabii Samsun deyince Milli Mücadele şehriyiz. 15 Temmuz’da bu basiretini tüm ülkemizde olduğu gibi göstermiştir. Zor bir coğrafyadayız. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile hain FETÖ belasından kurtulmuş olduk. Tabii hiçbir zaman bitmedi. Tabii milli sanayimiz şahlandı. İHA, SİHA’larımız sayesinden şuanda Doğu’da, Güneydoğu’da ve sınırlarımızın ötesinde başarılı bir mücadeleyi güvenlik güçlerimiz vermeye devam ediyor” diye konuştu.


Gecede AK Parti Samsun Milletvekilli Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz ve siyasi parti temsilcileri de birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından sancak koşusunu tamamlayan sporcular, taşıdıkları sancağı Samsun Valisi Zülkif Dağlı’ya takdim etti. Sancağı öperek alnına koyan Vali Dağlı, gençlere teşekkür etti. Program ardından gazi ve öğrencilerin şiir okuması, mehter gösterisi, halk müziği korosu dinletisi ile sürdü. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde Samsun’daki tüm camilerden sala sesleri yükseldi.
Anma etkinliklerine ayrıca, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Kd. Albay İbrahim Camcı, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal , İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, , ilçe kaymakamları, askeri ve mülki erkan, STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.


ÇEVRE İLÇELERDE DE 15 TEMMUZ COŞKUSU DEVAM ETTİ!

TERME NÖBETİ BIRAKMADI

Samsun'un Terme ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle anma programı düzenlendi. 15 Temmuz ruhuyla Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan Termeliler ilk gün gibi yine tek yürek oldu.

BAFRA'DA DA PROGRAMLAR DEVAM ETTİ!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 6. yılında, Samsun’un Bafra ilçesinde vatandaşlar tek yürek, tek bilek oldu.

15 Temmuz Şehitler Camisi'nde okunan mevlidin ardından, Hükümet Konağı önünden başlayıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sona eren "Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü" mehter takımı eşliğinde gerçekleşti. Protokol ve vatandaşlar 15 Temmuz fotoğraf sergisini gezdi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda başlayan programda ise şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterileri yer aldı.

Kaynak: İha

Anahtar Kelimeler:
Samsun15 TemmuzSamsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EĞİTİMCİ 2022-07-17 02:32:12

15 temmuz u Cumhuriyet meydanında ananların çoğu Suriyeli Iraklı. Bu olayın gerçek yüzü ortaya çıkmalı.