banner388

Samsun'da 11 bayisi bulunan şirket iflas ediyor

Samsun'da 11 bayisi bulunan Türkiye'nin en eski ayakkabı markalarından Yeşil Kudura yaşadığı mali darboğazı aşamayınca mahkemeye başvurdu. Üç ay geçici mühlet verilen şirket faaliyetlerinin denetimi için de iki kişilik konkordato komiser heyeti atandı.

Samsun'da 11 bayisi bulunan şirket iflas ediyor

Samsun'da 11 bayisi bulunan Türkiye'nin en eski ayakkabı markalarından Yeşil Kudura yaşadığı mali darboğazı aşamayınca mahkemeye başvurdu. Üç ay geçici mühlet verilen şirket faaliyetlerinin denetimi için de iki kişilik konkordato komiser heyeti atandı.

18 Eylül 2018 Salı 09:17
Samsun'da 11 bayisi bulunan şirket iflas ediyor

Geçtiğimiz günlerde Samsun'da da şubesi olan Hotiç Ayakkabı'nın konkordato başvurusunda bulunmasının ardından bir başvuru da Türkiye'nin en eski ayakkabı markalarından Yeşil Kudura'dan geldi. Şirket hakkında dün karar veren mahkeme, Yeşil Kundura’yı hacizlere karşı korumaya aldı. Üç ay geçici mühlet verilen şirket faaliyetlerinin denetimi için de iki kişilik konkordato komiser heyeti atandı. Yeşil Kundura'nın Samsun'da 11 bayisi bulunuyor.

Yeşil Kundura Sanayi AŞ de, yaşadığı mali darboğazı aşamayınca mahkemeye başvurdu. 13 Eylül günü İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesine başvuran şirketin talebi dün karara bağlandı. Mahkeme, şirkete yönelik yeni haciz yapılmasını yasakladı. Şirkete üç ay geçici mühlet veren mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi ve onayı için de iki kişilik konkordato komiseri atadı.

SATIŞLAR GİDEREK AZALDI

Yeşil Kundura Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kızanlıklı, mahkemeye yaptıkları başvurunun gerekçesine ilişkin şunları söyledi:

"Son dönemde, ülkemizde dev şirketten flaş karar… Ünlü ayakkabıcı konkordato ilan etti
yaşanan; yüksek faizlerin uzun vadeli yatırımlara imkan vermemesi, TL'de yaşanan değer kaybı neticesinde satışların giderek azalması, ithal girdilerin kurdaki dalgalanmalardan etkilenmesi ve bunun gibi birçok olumsuz ekonomik gelişme nedeni ile, kısa vadeli ödemelerimizde yaşanan güçlükleri bertaraf etmek, ticari faaliyetlerimizi korumak, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, bayilerimizin ve diğer iş ortaklarımızın bu zorlu süreçten daha da olumsuz etkilenmesini önlemek amacı ile Av. Ertuğrul Kılınç konkordato başvurusu yapma kararı almış bulunmaktayız."

Ayakkabı sektöründe 1948 yılından bu yana sektörde bir çok ilke imza attıklarını aktaran Kızanlıklı, Konkordato süreci ile mevcut borçlarımızın vadelerini uzatarak işimize odaklanmayı, bu sayede ileriye dönük çalışmalarımızı müşteri, tedarikçi ve bayilerimizin nezdinde bugüne dek yaratmış olduğumuz güven çerçevesinde- sürdürebilmeyi hedefliyoruz" dedi. Kızanlıklı, sahip oldukları varlıkların da borçları ödemeye yeter seviyede olduğunu kaydetti.

Son Güncelleme: 19.09.2018 08:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir 2018-09-18 16:12:52

Daha cok sirket iflas edecek

Avatar
Mehmet Ali 2018-09-19 20:20:27

Reis 'kriz yok' diyor,. Kriz var kime var; kucuk esnafa, kucuk sanayiciye, yerli parekendicilere, vatandasa,. Var,. Kuresel sermayeye, kucuk esnafi emen a101,bim,.ve iktarin nimetlerinden faydalanlar bunlara kriz yok.

Avatar
Samsunlular 2018-09-22 09:42:29

Sanayici, Sanayinin içinde yetişmiş pişmiş kişileri başlara getirelim..memurlar gibi her ay maaş alıp sistematik gelire sahip kişiler esnafın ruhundan anlamazlar..Anlamadıklarından anlıyomuş ayakları yapıp başımızda dikilmiş olarak duruyorlar..ipler onlarda...esnaf yarınını hesap edemeyecek halde..günlük ver Allah tır gidiyorlar...yazık ve günah..gırtlaklarına kadar vergi ve denetim ,müşterilerin nazlanması esnafı yıldırdı işinden..şakalaşmaya bile gelmez oldular, hepsinin dağlara kaçası var...ESNAF BAŞKAN LAZIM..

Avatar
Umay avsar 2018-09-24 00:09:04

Bunlar en iyi gunlerimiz degerini bilin yakinda afrika gibi olacagiz

Avatar
Muharrem ulusoy 2018-09-18 15:39:04

Yeşil kundura kapanırsa yerine emek kundura faaliyete geçer sıkıntı yok

Avatar
Kaya 2018-09-22 01:27:50

Yazık işsizlik artacak

Avatar
Cenk 2018-09-18 19:13:33

Helal olsun

Avatar
Mazlum 2018-09-19 15:26:04

Zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır