banner388

Samsun çocuklar hem toprakta, hem laboratuvarda çalıştılar

Samsun’da çocuk ve çevre hep birlikte projesi 25 çocuğun katılımıyla devam etti.

Samsun çocuklar hem toprakta, hem laboratuvarda çalıştılar

Samsun’da çocuk ve çevre hep birlikte projesi 25 çocuğun katılımıyla devam etti.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 12:42
Samsun çocuklar hem toprakta, hem laboratuvarda çalıştılar

Samsun ahber - Şehir merkezinde yaşayan ve okul-ev-betonlaşma üçgeni içinde kalarak doğa ve yeşilden uzaklaşan Alparslan İlkokulu öğrencisi 8 yaş grubundaki 25 çocuğun, outdoor ve drama etkinlikleri yoluyla çevreye karşı olumlu tutum geliştirmelerini hedefleyen “ÇOCUK VE ÇEVRE HEP BİRLİKTE” projesi devam ediyor. 


Çocuklar projenin 3. Hafta etkinliğinde bu kez, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi’nin desteği ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün Gelemen’deki kampüsünde çalışmalar yapmaya devam ettiler. 


Çevre eğitimini doğada, bizzat yaşayarak ve dokunarak öğrenmek için Enstitü Müdürlüğü’ne gelen çocuklar Biyolog Dr.Gülhan Atagün, Ziraat Mühendisi Nur Kobal Boz Bekar, Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Reyhan Karayel, Ziraat Yüksek Mühendisi Şenay Murat Doğru, Ziraat Yüksek Mühendisi Dr.Demet Çelik Ertekin’den, tohumlar ve gelişimleri, fide dikimi, böceklerin özellikleri konusunda bilgi aldılar. Toprakta bizzat çalışarak tohum ekip fide diken çocuklar, Enstitü laboratuvarında deneyler yaptılar ve böcek koleksiyonunda incelemeler gerçekleştirdiler. 


Gün sonunda kendi diktikleri tohumların gelişimini gözlemlemek üzere evlerine götürdükleri viyollerle Enstitü Kampüsünden son derece mutlu ayrılan çocuklar, bir sonraki hafta Kızılırmak Deltası’nda eğitimlerine devam edecekler. 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.