banner388

"Samsun Büyükşehir Belediyesi bina değil göz büyüyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin olimpiyat için yaptığı hazırlıkları eleştirdi

"Samsun Büyükşehir Belediyesi bina değil göz büyüyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin olimpiyat için yaptığı hazırlıkları eleştirdi

02 Mayıs 2017 Salı 11:36
"Samsun Büyükşehir Belediyesi bina değil göz büyüyor"

Samsun Haber - Samsun'da 18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyat (Deaflympics) Oyunları ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz açıklamalarda bulundu. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin tutumunu eleştiren Başkan Akcagöz, "Yusuf Ziya Yılmaz, gördüğümüz kadarıyla, binaların dışını boyamak suretiyle kenti güzelleştireceğini düşünüyor. Bu düşünce yanlıştır. Bir kenti böyle büyük bir organizasyona hazırlamak, sağı solu boyamakla olmaz. Bu makyaj işler, bir kenti olimpiyat misyonuna layık bir seviyeye taşımaz, taşıyamaz. Samsun, böyle büyük bir organizasyon işine girişmiş madem, bu sadece Büyükşehir'i yöneten siyasi anlayışın eline bırakılamayacak kadar büyük bir iştir. Bu karar, bütün bir kenti ilgilendiren önemli bir karardır. Şimdi, o kadar komik bir tablo ki bu, Cedit mahallesini boyuyorlarmış. Baştan aşağı boyasanız ne olacak? Elimize birer kutu boya verin biz de boyayalım. Ama olmaz. Komik bir durum ortaya çıkarırsınız. Halk da şikayetçi. İşin göstermelik olduğunun herkes farkında. Cedit Mahallesi sakinleri bu durumdan rahatsız. Millete sormadan bina boyanıyor. Millete soracaksınız, millet ne derse o olacak. Emrivaki ile bu işler yürümez. Samsun'un, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak olması elbette gurur verici, ancak alt yapısal sorunlar çözülmeden bu işe girişilmesi, öyle görünüyor ki bir takım sorunları da beraberinde getirecek" diye konuştu.


Akcagöz yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü "Bunu fırsat buldukça dile getirmiştik. Çünkü, ne zaman engelli derneği ziyaretine gitsek aynı sorunları bize iletiyorlar. Samsun'daki ortak yaşam alanları sağlıklı insanlara göre dizayn edilmiş. Hele ki kamu binaları, ortada yasal bir düzenleme olmasına rağmen, engelliler görmezden gelinerek inşa edilmiş. Halbuki bir engellinin yaşam standartlarının iyileştirilmesi açısından gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Tam bu noktada, Gençlik ve Spor Bakanlığı devreye girmeli, vakit çok geç olmadan Samsun'daki siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrı yapmalıdır. Samsun'da gerçekleşecek olan olimpiyat, Samsun'un uluslararası sahada reklamı için de önemli bir anlam taşıyor. Bunun için, henüz vakit varken eksiklerin tamamlanması önemlidir. Samsun, Türkiye'nin gözdesi bir kent. Samsun'a, güzel olan her şey yakışıyor. Samsun'un adının, olimpiyatla anılması elbette bir Samsunlu olarak hepimize gurur veriyor. Ancak bahsettiğim konuların da değerlendirilmesi zaruridir. " dedi.

Son Güncelleme: 02.05.2017 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil 2017-06-05 10:52:37

Kadifekaleyede bekleriz baskan