banner388

Samsun Büyük Belediyesi, pilot kurum seçildi

Samsun Büyük Belediyesi, Sıfır Atık Projesi’nde kapsamında pilot kurum seçildi.

Samsun Büyük Belediyesi, pilot kurum seçildi

Samsun Büyük Belediyesi, Sıfır Atık Projesi’nde kapsamında pilot kurum seçildi.

07 Haziran 2018 Perşembe 13:55
Samsun Büyük Belediyesi, pilot kurum seçildi

Samsun haberCumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında Samsun Büyük Belediyesi pilot kurum seçildi. Mini atık ayrıştırma konteynırı, özel kalem katına yerleştirildi.


Katı Atık Geri Dönüşüm Şube Müdürlüğü, 43 adet mini atık konteynırı aldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Geri Dönüşüm Şube Müdürlüğü proje sorumlusu Elif Özcan, “Projeyi ilk olarak pilot kurum seçtiğimiz büyükşehir belediyesinde hayata geçiriyoruz. Personel eğitimlerinin ardından start vereceğiz. Personelimize atıklarımızı ayrıştırarak atmalarını sağladıktan sonra odalarından çöp kovalarını kaldırmalarını isteyeceğiz.  Yemekhanemize de bunları yerleştireceğiz. Artan yemeklerimiz hayvan barınağına gidecek. Belediyenin zemin katında biriktirme alanı oluşturduk. Ayrıştırılarak atık biriktirme konusundaki başarılı olduğumuzda projeyi kent genelinde de yaygınlaştıracağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak ise “Mevcut şartlarla atıklarla mücadele etmek mümkün değil. Atıklarımızı ayrıştırarak biriktirirsek, doğaya geri dönüşlerde o kadar başarılı oluyor. Katı atık düzenleme tesislerimizin de bir kapasitesi ve ömrü var. Bu projelerle tesislerimizin ömrünü uzatmaya çalışıyoruz. Bilgilendirme levhalarımızla, masa üstü broşürlerimizle, afiş ve bilbordlardaki reklam ve tanıtımlarla de projemizi anlatacağız.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Burakk 2018-06-07 19:53:34

Büyükşehir önce sokaktaki çöp kutularını düzeltsin. Yerin altına gömdüler güya yaz aylarında yanından grçilmiyor kokudan

Avatar
Vatandaş 2018-06-08 10:09:10

Pilot kurumun önünden ters yön yapan araçlara bir çözüm bulsunlar...