banner388

Samsun'a 227 sözleşmeli doktor alınacak

Samsun'da uzak ilçelerde görev yapması için 227 sözleşmeli hekim ataması yapılacak

Samsun'a 227 sözleşmeli doktor alınacak

Samsun'da uzak ilçelerde görev yapması için 227 sözleşmeli hekim ataması yapılacak

13 Nisan 2017 Perşembe 14:45
Samsun'a 227 sözleşmeli doktor alınacak

Samsun Haber - Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, uzak ilçelerde bulunan hastanelerde 227 sözleşmeli doktor atanacağını açıkladı.

Bu kadronun 155'i Alaçam, Asarcık, Ayvacık, Havza, Kavak, Ladik, Salıpazarı ve Vezirköprü'ye atanacak.

Genel Sekreter Kılıç yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Bu kanun kapsamında uzman hekim ve acil hekimleriyle yapılacak sözleşmelerle hem bu bölgelere daha fazla uzman hekim ve acil hekiminin gitmesinin önü açılacak hem de uzun vadede görev yerlerinde değişimler yaşanmayacağı için hekim atama dönemlerinde yaşanan eksikliklerin önüne geçerek bu bölgelerde daha nitelikli ve kesintisiz sağlık hizmeti verilmesi sağlanacak. Bakanlıkla yaptığımız görüşmelerde yıl içi yapılacak atamalarda da istenilen hekim kadrolarının açılacağı sözünü aldık. Türkiye’nin diğer illerine oranla daha iyi durumdayız. 2017 yılı sonuna kadar Samsun’un hiçbir noktasında tek bir gün bile hekim sıkıntısı yaşanmayacağı bir yapı oluşturmayı amaçlıyoruz"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.