banner388

Samsun 3. İnşaat Fuarı’nın açılışını Bakan Kılıç Yaptı

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Samsun Ticaret Borsası, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, Mimarlar Odası Samsun Şubesi ve KOSGEB’in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan Samsun İnşaat Fuarı 2017 3. Yapı, inşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı. Bakan Kılıç konuşmasında ihracatçılara da müjde verdi.

Samsun 3. İnşaat Fuarı’nın açılışını Bakan Kılıç Yaptı

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Samsun Ticaret Borsası, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, Mimarlar Odası Samsun Şubesi ve KOSGEB’in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan Samsun İnşaat Fuarı 2017 3. Yapı, inşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı. Bakan Kılıç konuşmasında ihracatçılara da müjde verdi.

23 Mart 2017 Perşembe 16:44
Samsun 3. İnşaat Fuarı’nın açılışını Bakan Kılıç Yaptı

Samsun Haber23-26 Mart tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde açık olacak olan fuarın açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Haluk Akyüz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, işadamları ile stant sahipleri katıldı.

ALAGÖZ: “BU GÖLDE MAYA TUTTU”

Açılış öncesi konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Bugün 2017 yılının Mart ayında 4’üncü fuarımızın açılışını yapıyoruz. Bu ay ikinci fuarımız. Bu gerçekten Samsun’un Türkiye fuarcılık açısından ne kadar doğru bir destinasyon olduğunu, ne kadar doğru bir nokta olduğunun en temel göstergesidir. Bu gölde maya tuttu. İnşallah bunun üzerine daha da yeni fuarlar ve daha da kaliteli fuarlar üzerine koymak suretiyle Samsun’u bir uluslararası fuar merkezine dönüştürmek için TÜYAP gurubu olarak var gücümüzle çalışacağız. 2017 yılında ilk kitap fuarı ile yola çıktık ve 140 bin ziyaretçi fuarımıza geldi. Mobilya fuarında 38 bin ziyaretçiyi ağırladık. İlk kez düzenlediğimiz evlilik hazırlığı fuarında tam 33 bin ziyaretçiyi ağırladık. Geçen yıl 29 bin ziyaretçiyi ağırladığımız inşaat fuarında bu yıl daha fazla ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “FUAR ZAMANI TRAMVAYLAR DAHA ÇOK YOLCU TAŞIYOR”

Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Haluk Akyüz’ün konuşmasının ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Fuarımız 4 yıldır var. Geçtiğimiz 3 ayın içerisinde dördüncü fuarımız oluyor. Buraya 12 bin metrekarelik bir tesis kuruldu. Ama gördüğüm kadarıyla bu tesis buraya yetmiyor galiba. Bizde bu fuara 2 yeni hol kazandırmak için arkadaşlarımız ile şifahen konuşuyoruz. Raylı sistem iyi gidiyor. Geçende burada kitap fuarı vardı. Ben raylı sistemin saat başı taşıdığı sayılar bana geliyor. Kitap fuarının olduğu gün bizim rakamlar uçtu. Tekkeköy ile Samsun arasında 5 bin geliş, 5 bin de gidiş yolcusu var. Bu bazen 4 bin oluyor, bazen de 6 bin oluyor. Kitap fuarı günü bu rakam sadece 9 bin gidiş, 9 bin de dönüş oldu. Mevcut günlerdeki trafiğini 2 kat katladı. Yazılım firmasını aradım ve yolcu adetlerinin doğru olup olmadığını sordum. Bana Tekkeköy ile şehir merkezi arasının kitlendiğini söylediler. Bunlar güzel şeyler. Bunlar beni mutlu ediyor. Bunlar gelişmişliğin dalga dalga yayıldığını gösteren şeylerdir. İnşallah inşaat fuarı da böyle olacak” diye konuştu.

VALİ ŞAHİN: “YATAY YAPILAR YAYGINLAŞMALI”

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Ahmet Demircan ve Fuat Köktaş’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Dünyada bizde olduğu gibi belki bir dönem çok hızlı ve çok katlı binalar yapıldı. Cumhurbaşkanımızın da bu dikey yapılaşmaya bir ‘dur’ denmesi gerektiğini ve yatay yapılaşmanın öne çıkması gerektiğini vurguladıktan sonra biz başta Samsun, daha sonra çevre iller, özellikle Türkiye’de yatay yapılaşmayı bir kültür haline getirmek, özellikle eski binaları ortaya çıkarmak ama bir taraftan da bu yapıların modern ihtiyacı karşılayacak şekle dönüştürmek ile ilgili de bir çaba içerisinde olunması da gerekiyor. Bu fuarların da buna vesile olması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ankara – Samsun Hızlı Tren projesi hakkında da konuşan Vali Şahin, “Ankara-Samsun Hızlı Tren projesi aslında 3’e bölünmüştü. İhale projesinin 3’e bölünmesinin esprisi de daha hızlı yapılmasıydı. Diğer iki bölümün proje ihaleleri bittiği gibi projeleri de bitti. Bu üçüncü ayağıdır. İnşallah bu projeler biter ve peşinden de inşaatı başlar ve hızlı trene Samsun kavuşur”

BAKAN KILIÇ’TAN İHRACATCILARA MÜJDE

İhracatçılara müjde veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bugün biliyorsunuz Resmi Gazete'de yayınlandı. İhracatçılarımıza yeşil pasaport verilmesi konusundaki Bakanlar Kurulu kararı yayınlandı. Ekonomi Bakanlığımız bununla ilgili olan çalışmasını yapıp buradaki kriterleri hızlı bir şekilde belirledikten sonra 15 gün içerisinde bu anlamdaki adımda hayata geçmiş olacak. Bu da inşallah memleketimize, sizlere iş dünyamıza bereketli olur"

Anayasa Değişikliği referandumu ile ilgili de konuşan Bakan Kılıç, "Biz bu değişikliğe evet diyoruz sizler de inşallah burada yapılacak olan teklifle ilgili konuları iyi inceleyerek, iyi okuyarak, bununla ilgili yapılan bilgilendirmeleri iyi okuyarak bu anlamdaki kararınızı vereceksiniz. Ümit ediyorum ki ülkemize milletimize 2023, 2053, 2071 hedeflerimize ulaşmak için önümüzü rahatlatacak açacak bir yol olacaktır diye düşünüyorum. Bu millet bu aziz vatan çok büyük şeylere layık. Çok büyük çalışmalara ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme konusunda da gerçekten potansiyeli var. Hem genciz, dinamiğiz, aynı zamanda girişimciyiz yani dolayısıyla tek yapmamız gereken şey hep beraber birlik içerisinde daha yoğun bir merdivenleri yürüyerek değil hızlı hızlı koşar adımlarla çıkmak"

Bakan Kılıç'ın konuşmasının ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Bakan Kılıç açılış sonrasında Samsun'da bulunan ve fuar alanına gelen Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindekiler ile görüştü.

Fuar 23 - 26 Mart 2017 tarihleri arasında açık kalacak.

Gökhan İÇKİLLİ

Kamil Çağatay BALCI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.