banner388

Samsun 19 Mayıs'ta Karışık Dövüş Sanatları Tanıtıldı

Samsun 19 Mayıs’ta Mixed Martial Arts (MMA) karışık dövüş sanatları (kafes dövüşü) tanıtıldı.

Samsun 19 Mayıs'ta Karışık Dövüş Sanatları Tanıtıldı

Samsun 19 Mayıs’ta Mixed Martial Arts (MMA) karışık dövüş sanatları (kafes dövüşü) tanıtıldı.

28 Haziran 2016 Salı 14:21
Samsun 19 Mayıs'ta Karışık Dövüş Sanatları Tanıtıldı

Ballıca Gençlik Spor Kulübü’nün yaptığı davet üzerine 19 Mayıs'a gelen karışık dövüş sanatları ve Türkiye Wushu Federasyonu Milli Takım Antrenörü Şafak Bazancir (MMA) karışık dövüş sanatları hakkında gençlere bilgi vermek amacıyla seminer verdi. Karışık dövüş sanatları teknikleri hakkında vermiş olduğu seminerde sporcuların yerde veya ayaktayken birbirlerine nasıl hücum etmeleri gerektiğini gösterdi.
Ballıca Gençlik Spor Kulübü Başkanı Wushu Milli Takım Antrenörü Bilal Çelebi, "19 Mayıs’ı tanıtmak için ve gençlere iyi bir gelecek sağlamak için olan gücümüzle çalışmaktayız. Bütün spor dallarında seminerler düzenleyerek her gencin kendine has becerisi keşfetmesi için bu organizasyonları düzenlemekteyiz. Amacımız burada gençlerimiz hangi spora daha yatkın olacaklarını keşfetmektir, Bazancir hocamız o kadar yoğun olmalarına rağmen bizleri kırmayıp 19 mayıs ballıca gençlik spor kulübü daveti üzerine ilçemizi şereflendirdi. Kendilerine ve tüm katılımcı sporculara sonsuz şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.
Biz antrenörler gençlerimizin geleceği için mücadele edip her şeyden önce ailesine ve vatanına faydalı bireyler yetiştirmek hedefiyle bu yola çıktık. Çıktığımız bu davada yegane amacımız vatan bayrağını dünyanın her yerinde en güzel şekilde temsil etmektir. MMA branşı mücadele sporlarının en üst noktası haline gelmiştir. Organizasyonlarda ve diğer mücadele sporlarında kullanılan ve çok geniş savunma ve atak teknikleri içeren tam temas mücadele sporudur. Kurallar sporcuların yerde veya ayaktayken birbirlerine hücum etmelerine ve sarılarak mücadele etmelerine izin vermektedir. Bu tip organizasyonlar farklı geçmişleri olan sporcuların birbirleriyle müsabaka yapmalarına olanak tanımaktadır. Günümüzde izlenme oranı futboldan sonra 2. sırada gelmektedir. Türkiye'de MMA sporunun geçmişi 3 yıl önceye dayanmaktadır. Daha önce bireysel anlamda yapılmakta olan MMA sporu federasyon sayesinde resmi kimliğini kazanmıştır” diye konuştu.
Seminer sonunda Wushu Milli Takım Antrenörü Ahmet Kurt ve Ballıca Gençlik Spor Kulübü Başkanı, Wushu Milli Takım Antrenörü Bilal Çelebi, Karışık Dövüş Sanatlar Milli Takım Antrenörü Şafak Bazancir'e katılım ve teşekkür plaketi verdiler.

Son Güncelleme: 28.06.2016 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.