banner388

SAMKON Başkanı Gümüş; "Çarşamba, santrali istemiyor!"

SAMKON (Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu) ve SAMÇEP (Samsun Çevre Platformu)'in düzenlediği mitingde açıklama yapan SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş; "Çarşamba, santrali istemiyor!" dedi.

SAMKON Başkanı Gümüş; "Çarşamba, santrali istemiyor!"

SAMKON (Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu) ve SAMÇEP (Samsun Çevre Platformu)'in düzenlediği mitingde açıklama yapan SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş; "Çarşamba, santrali istemiyor!" dedi.

23 Ekim 2019 Çarşamba 20:17
SAMKON Başkanı Gümüş; "Çarşamba, santrali istemiyor!"

"Bu ova, Çarşambalıların alın teri ile sulandı."

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Eğercili Mahallesi'nde inşaatına başlanan ve Çarşamba Ovası'nda istenmeyen Biyokütle Enerji Santrali'nin yapımının durdurulması için SAMKON (Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu) ve SAMÇEP (Samsun Çevre Platformu), birlikte miting düzenleyip açıklamalarda bulundu. Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, “ SAMKON ve bu organizasyonu tertipleyen STK’lar hiç partinin yan kuruluş olmadığı gibi hiç bir Parti’nin de maşası asla değildir. Bizler siyasetten azade bir şekilde Samsun denen nazlı gelinin peşinden koşan Samsun sevdalılarıyız. Çarşamba ovası Kuzey iç Anadolu ile komple Karadeniz'i besleyen dünyanın en verimli ovalarından birisidir. Bu ovalar Harran ovası gibi su ile buluştuğunda tarıma açılmış yapay bir ova değil bilakis milyonlarca yılda çilekeş Yeşilırmak'ın bin bir çile ile biriktirdiği alüvyonlardan oluşmuş ovadır. Bu verimli ovada kadim zamanlardan bugüne sayısız nesil ve hatıralar gelip geçmiş bu mübarek topraklar Yeşilırmak'ın yanında Çarşambalının alın teri ile sulanmıştır." dedi.

"Bu topraklar sanayiye kurban ediliyor!"

Tekkeköy ve Çarşamba'ya yapılan sanayilerin toprakların verimini azalttığını belirten Gümüş; "Çarşambalılar; bin bir güçlükle ziraatten ürettikleri katma değer sayesinde ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlamaktadır. Hem Çarşamba insanı hem de Çarşamba ürünleri yüzde yüz organik ve de yüzde yüz yerli ve millidir. Uzunca bir süredir eşsiz ve kıymetli toprakların sanayiye kurban edilmeye çalışıldığını görüyor ve biliyoruz. Önce bakır ve azot sanayi ile topraklarımız yüzde 15 verim kaybına uğramış arkasından ovamızın Tekkeköy ucunda kurulan organize sanayiler ile bir yüzde 10 daha verim kaybı yaşamıştır. Bunun peşinden bütün tepkilere rağmen Çarşamba ovasının batı yakasına kurulan mobil santral ile yüzde 13’lik bir kayıp daha yaşanmış ve artan erken yaş ölümleri ile kanser vakaları ise işin çabası haline gelmiştir." diye konuştu.

Devlet büyüklerinden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım talebinde bulunan Gümüş; "Artık bir daha bu korkulu kabusu yaşamayacağız derken çevreciliği ile takdir toplayan ve her seçimde Samsunda % 60’ın üzerinde oy alarak Samsun insanının gönlünde taht kuran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde Biyokütle Enerji Santrali kurulumu ile karşı karşıya kalmış durumdayız. Bu konuda muhalefet partilerimizden destek iktidar partimizden ise çözüm ve derdimize derman talep etmekteyiz. Yiğidin harman olduğu Çarşamba meydanından Samsun diasporasının lideri olarak başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve milletimizin ‘Aksakallı’sı akil adam Devlet Bahçeli'ye sesleniyorum; Çarşambalının ve dahi Samsunlunun sesini duyun ve bir an önce bu santrali durdurun! Bu da yetmez Çarşamba ovasına geçmiş yıllarda kurulup tarımı baltalayan sanayi bölgelerinin tamamını kaldırarak yeniden tarıma açın. Muhalefet liderleri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Sayın Meral Akşener'den ricamız ise lütfen Samsun’un kanayan yarasını parlamentoya taşıyarak merhem olmaya çalışın. Ayrıca ahali arasında müteahhit firmanın bazı STK ve oda başkanlarına rüşvet verdiği dedikoduları dolaşmaktadır. Bu konuyu araştırması için Cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyorum. Netice olarak her seçimde Samsun seçmeninin yüksek oyu ile büyük teveccühüne mazhar olan Cumhurbaşkanı'mızın Çarşambalının bu tepkisi ve talebine kayıtsız kalmayacağını ve en kısa zamanda santral çalışmasını durduracağını ümit ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Meydannet.com

Son Güncelleme: 23.10.2019 21:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf 2019-10-23 20:49:10

Mustafa Demir Yusuf Ziya Yılmaz Fuat Köktaş Nihat Soğuk Bu Kişiler Proje Adamıdır Santral Kurulacak Bunlarında Cebine Para Gİrecek Bu Halk Size Boyun Eğmeyecek Bize ALLAHTAN korkmayı Öğrettiler Kuldan DEĞİL