banner388

Sait Bilgiç: Özgürlüğümüzü kimseye teslim etmeyelim

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Ne olur aklımızı, irademizi, özgürlüğümüzü kimseye teslim etmeyelim" dedi.

Sait Bilgiç: Özgürlüğümüzü kimseye teslim etmeyelim

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Ne olur aklımızı, irademizi, özgürlüğümüzü kimseye teslim etmeyelim" dedi.

06 Temmuz 2018 Cuma 13:54
Sait Bilgiç: Özgürlüğümüzü kimseye teslim etmeyelim

Samsun haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından yapılan XI. İslam Tarihçileri Kongresi ve Koordinasyon Toplantısı devam ediyor. Toplantı kapsamında Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapılan İslam Tarihinde Darbeler paneliyle devam etti.


OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, panelin açılış konuşmasını yaparak "Bu olaylar İslam coğrafyasında neden bu kadar çok yaşanıyor? Bunu iyi araştırmalı, analiz etmeliyiz. Bilgi teknolojisinin geliştiği bu çağda, 15 Temmuz'da bu kadar kapalı ve gizli bir tehlike ile nasıl karşı karşıya kalabiliyoruz. Cenab-ı Allah'ın insana bahşettiği ve onu diğer canlılardan ayrı kılan aklını nasıl başkasına teslim edebildiğini iyi görmemiz lazım. En büyük tehlikenin de bundan kaynaklandığını bilmemiz lazım ki bir daha böyle dertlere düşmeyelim. Düşünmeyi ve irdelemeyi bıraktığımızda çok kolay bir hayat yaşıyorsunuz! Sizin yerinize düşünen hareket eden birileri oluyor. 15 Temmuz'a giden yolun taşları böyle döşendi. Bu sadece bugün olan bir durum değil. Dün yaşanan olayların temelinde de bu düşünce yapısının söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle ne olur aklımızı, irademizi, özgürlüğümüzü kimseye teslim etmeyelim. Yanlış yaparsak kendimiz yapalım. 15 Temmuz'da özgür düşünenler kendi hayatlarını ortaya koyarak ülkeyi zor bir durumdan kurtardılar" dedi.

"MAZLUMLARIN ÜMİDİ DÜŞECEKTİ"

Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, panelin moderatörlüğünü yaparken "İslam coğrafyasının parlak dönemlerinden sonra süreklilik sağlanamamıştır. Bunun iç ve dış faktörleri nelerdir. Fakat her şeyi dışarıda değil biraz içimizde aramamız gerekir. Yaptığım analizler sonucunda şunu gördüm: İslam dünyasının dahili düşmanları, harici düşmanlarından daha fazla olmuştur. 15 Temmuz'da canları pahasına o direnişi gösterenler sadece Anadolu için değil bütün mazlum coğrafyalar için o direnişi yaptı. O gün bu kale düşseydi bütün mazlumların umudu düşecekti, nefesi tıkanacaktı, öz güveni ortadan kalkacaktı. Bu direniş bunun bilinciyle yapıldı. Biz Suriye değiliz. Bir Suriyelileşmeyi burada yaşatamazsınız. Bizi birbirimize düşüremezsiniz. Bu kaosu işgal planını uygulayamazsınız" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ADALET 2018-07-06 15:13:57

Şaban Sarıkaya daha çok oy almasına rağmen altına siyaseten verilen rektörlük koltuğunu kabul etti. Söyledikleri doğru da olsa konuşan yanlış.

Avatar
dogru söz 2018-07-06 15:46:13

Geç kaldınız

Avatar
burak 2018-07-06 23:35:28

arkadaş sen git kendi işini yap . Bi dönem dersinde kendi yazdığı uyduruk iki kitabı öğrencilere seve seve aldıran hocalarınla ilgilen. bir dönemde bir tane aldırana eyvAllah neyse diyorduk da vize ve finalde ayrı ayrı iki kitabından sorumlu tutmak nedir.