banner388

Sağlık çalışanları Gazi Devlet Hastanesinde eylem yaptı

Samsun'da sağlık çalışanları Gazi Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı.

Sağlık çalışanları Gazi Devlet Hastanesinde eylem yaptı

Samsun'da sağlık çalışanları Gazi Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 15:00
Sağlık çalışanları Gazi Devlet Hastanesinde eylem yaptı

Samsun haber - Samsun'un İlkadım ilçesinde hizmet veren Gazi Devlet Hastanesinde psikiyatri bölümünde görev yapan Uzm. Dr. Serap Orhan, dün hasta yakını tarafından darp edildi.


Samsun'da sağlık çalışanları, sağlıkta şiddetin bir an önce durdurulması için Gazi Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı.


"KAFA TRAVMASI VAR"

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, eylemde yaptığı basın açıklamasında, "Sağlıkta şiddet durmak bilmiyor. Yine dün Gazi Devlet Hastanesinde doktor arkadaşımız bir hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Hasta yakını sıra gelmediği halde önce bakılması isteğine meslektaşımızın olumlu yanıt verememesi üzerine bu olay gerçekleşmiştir. Saldırgan, meslektaşımızı darp etmeden önce hastanede kargaşa çıkarmıştır. Meslektaşımız poliklinik odasında kilitlenerek alıkonulmuş ve kendi hayatını kurtarmak için tek başına mücadele etmek zorunda kalmıştır. Yüzünün sağ tarafına ciddi bir darbe almış, kafa travması nedeniyle müşahede altında tutulmuştur. Günümüzde toplumsal şiddet artış göstermektedir. Bunun da sonucu olarak her meslek grubu şiddet olaylarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Ancak sağlık alanındaki şiddet diğer alanlardan belirgin bir farklılık göstermektedir" dedi.


ACISI HALA YÜREĞİMİZDE

Sağlık çalışanlarının diğer meslek gruplarına göre 16 kat daha fazla şiddet gördüğünü belirten Erkan, "Sağlık Bakanlığının Beyaz Kod verilerine göre her gün 31 sağlık çalışanı şiddete mazur kalmaktadır. İşte dün bunlardan birini daha yaşadık. Önceki yıllarda Samsun şiddetin en ağır faturalarını ödedi. Ve bunun acısını hala yüreğimizde hissediyoruz. İki çok değerli arkadaşımız, Doktor Kamil Furtun ve Doktor Aynur Dağdemir'i sağlık ortamındaki bu şiddete kurban verdik. Buna rağmen ülkemizde ve Samsun'da sağlıkta şiddet durmak bilmedi" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 09.08.2017 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayati esen 2017-08-09 15:23:15

Bazi doktorlar dayağı hak ediyo tek tarafli düşünmeyin

Avatar
Ali gelen 2017-08-09 17:16:20

Bazı hastalar da dayağı hak ediyor sayın yorum yazan. Ancak kimsenin kimseye şiddet göstermeye hakkı yoktur. Kaldı ki kendimize veya yakınlarımıza bir şey olduğunda gideceğimiz yer yine bizim doktorlarımız. Allah onlardan razı olsun