banner388

Sağlık bakanından müjde! Ek ödemeler artıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca müjdeyi verdi.

Sağlık bakanından müjde! Ek ödemeler artıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca müjdeyi verdi.

05 Mart 2020 Perşembe 22:57
Sağlık bakanından müjde! Ek ödemeler artıyor


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi gazetede yayımlanan yeni düzenleme ile birlikte sağlık turizmi alanında hizmet veren ve mükemmeliyet merkezlerinde görev yapan personellerin ek ödemelerinin artacağını duyurdu.

Resmi Gazetenin 04 Mart 2020 sayısında Sağlık Bakanlığı ek ödeme ve birlikte kullanım yönetmelikleri yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gazetede yayımlanan yeni yönetmeliklerle birlikte, sağlık çalışanlarına yönelik iyileştirmeler ve vatandaşa hizmet sunumunda önemli düzenlemeler yapılacak.

Bakan Koca ayrıca, “Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni (MHRS) etkin kullanan hekimlerimizin ek ödemelerini artırarak MHRS ile hasta muayenesini teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca fedakârca görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönüllülerimizin ek ödemelerinde de iyileşme sağladık.” dedi.


Bakan Koca konuyla ilgili açıklamasında sözlerine şöyle devam etti: “Sözleşme süresi en fazla üç yıl olacak ve süre sonunda tekrarlanabilecek. Bu sözleşmelerde, öğretim görevlilerinin hizmet sunumu, eğitim ve bilimsel araştırmalara yönelik hedefleri belirlenecek ve yıllık değerlendirmeler yapılacak. Sağlık sistemimize güç katacak bu düzenlemelerin hayırlı olmasını diliyorum.”
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.