banner388

Sağlık Bakanı Demircan'dan diyabet uyarısı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun'da düzenlenen 4. Olağan Ak Parti İlçe Başkanlığı Kongresinde önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Demircan'dan diyabet uyarısı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun'da düzenlenen 4. Olağan Ak Parti İlçe Başkanlığı Kongresinde önemli açıklamalarda bulundu.

24 Eylül 2017 Pazar 16:23
Sağlık Bakanı Demircan'dan diyabet uyarısı

Samsun Haber - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun'da 4. Olağan Ak Parti İlçe Başkanlığı Kongresine katıldı. Bakan Ahmet Demircan, vatandaşları diyabet konusunda uyararak, "Avrupa ülkeleri arasında sayısal olarak baktığımızda 3'üncüyüz, oransal olarak baktığımızda Almanya’dan sonra 2'nciyiz. Bu bir geleceğe dönük tehlikedir. Türkiye, diyabetle mücadelesini vermek zorundadır" dedi.



DİYABETTE TEHLİKE BÜYÜK

Sağlık alanındaki eksiklikleri gidermek için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Ahmet Demircan, diyabet ile ilgili eksiklikleri gidermek için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Türkiye, diyabet konusunda maalesef dünya üzerinde olumsuz noktadayız. İlk 10’un içine doğru gidiyoruz. Avrupa ülkeleri arasında sayısal olarak baktığımızda 3'üncüyüz, oransal olarak baktığımızda Almanya’dan sonra 2'nciyiz. Bu bir geleceğe dönük tehlikedir. Türkiye, diyabetle mücadelesini vermek zorunda ve bu konuda vatandaşlarımızla el birliği yaparak gerekenleri yerine getireceğiz. Çünkü diyabet, sadece diyabet hastalığı değil pek çok hastalığı peşinden getiren bir hastalıktır. Bunun için Türkiye’nin beslenme haritasını çıkaran bir çalışma yapıyoruz. 2 ilde pilot çalışma yapıldı. Şimdi bütün illerde çalışma yapılacak. Türkiye’nin bu konuda neleri dikkati almalı onu konuşacağız. Antibiyotik kullanımda da iyi noktada değildik. Son 1 yılda gelinen nokta sevindirici. Antibiyotik kullanımında yüzde 15’lik azalma var. Bu bilinçli ilaç kullanımı çalışması neticesinde elde edilen bir husustur. İnşallah bu bilinçli ilaç kullanımı konusunu daha da ileriye taşıyacağız. Türkiye’nin daha sağlıklı bir döneme girmesi için el birliğiyle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.