banner388

Saddam’ın ressamı Samsun’da Erdoğan’ı resmetti

Türkiye’ye yerleşen ressam Saad Najim, eserleriyle herkesi kendine hayran bırakıyor

Saddam’ın ressamı Samsun’da Erdoğan’ı resmetti

Türkiye’ye yerleşen ressam Saad Najim, eserleriyle herkesi kendine hayran bırakıyor

17 Nisan 2017 Pazartesi 14:00
Saddam’ın ressamı Samsun’da Erdoğan’ı resmetti

Samsun Haber - O eskiden Irak devrik lideri Saddam Hüseyin’in ressamıydı, şimdilerde Samsun’da Türkiye’nin ünlülerini resmediyor

Irak ülkesinde oluşan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye gelerek Samsun’a yerleşen Saad Nejim, 35 yıllık ressamlık deneyimini burada da sürdürmeye devam ediyor. Tablosuna konu ettiği isimler arasında Tanju Çolak, Orhan Gencebay, Sagopa Kajmer ve Ömer Halisdemir gibi kişiler yer alıyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı resmeden Iraklı ressam ortaya çıkardığı eserle görenleri büyülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın portresini en ince ayrıntısına kadar kağıda döken Saad Nejim adlı ressam sanatçılığıyla parmak ısırtıyor

Kendisiyle yapılan röportajında Irak’ta en iyi ikinci ressam seçildiğini ifade eden Saad Nejim, , “Ben aslında profesörüm. Ama resme olan ilgim nedeniyle yıllardır ressamlık yaptım. 1988-1989 yıllarında Saddam Hüseyin’in özel olarak portrelerini çiziyordum. Bende Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı bir hayranlık başladı ve onu sevdiğim için resimlerini çiziyorum” dedi.

Son Güncelleme: 17.04.2017 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2017-04-18 09:32:18

Sonu saddama benzemese bari