banner388

Saathane Projesi ne zaman bitiyor?

Samsun’un İlkadım ilçesindeki Saathane Meydanı’nda bulunan Saathane, Taşhan ile Süleyman Paşa Medrese ve Cami restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Saathane Projesi ne zaman bitiyor?

Samsun’un İlkadım ilçesindeki Saathane Meydanı’nda bulunan Saathane, Taşhan ile Süleyman Paşa Medrese ve Cami restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

21 Haziran 2017 Çarşamba 13:36
Saathane Projesi ne zaman bitiyor?

Samsun HaberYer altından çıkan tarihi duvarlarla birlikte değişen projeler sonucu uzun süredir devam eden Saathane Meydanı düzenleme çalışmalarında son viraja girildi. Saathane ile ilgili şuanda meydan düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Saathane Meydanı’nda bulunan Taşhan’ın 2017 yılında, Süleyman Paşa Medresesi ve Cami’nin restorasyonları ise 2018 yılında tamamlanacağını belirten yetkililer, restorasyon çalışmalarının sonunda meydanın çok güzel bir hale geleceğini belirttiler.

Saathane Meydanı’nda bulunan Süleyman Paşa Medresesi ve Cami, Hazinedarzade Süleyman Paşa Vakfı’nca 1813 yılında kuruldu. Bir dönem Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak kullanılan medrese, vakıf müzesine dönüştürülecek. 26 Temmuz 2016 tarihinde ihalesi yapılan cami ve medrese 15 Kasım 2017 yılında tamamlanacak. Ancak revizyon gerektiren haller olduğu taktirde sürenin 2017 yılını aşabileceği belirtildi. Taşhan’ın revizyon süresi Haziran ayında bitmesi gerekirken, Taşhan’da revizyon gerektiren başka durumlar olduğundan revizyon süresi uzatılarak Mart 2018 yılı olarak belirlendi.

Restorasyon alanındaki depreseler nedeniyle bir ara çalışmaların durduğunu ifade eden yetkililer, restorasyon sırasında çıkan bulgulara göre proje revizyonuna gidildi. Proje revizyonu sonrası çalışmalara tüm hızıyla devam ediliyor” denildi.

Son Güncelleme: 22.06.2017 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recep çelık 2017-09-26 04:13:37

Onlarca ESNAFI perişan etıkten sonra purojenınız batsın emi