banner388

Rektör Bilgiç, 9 ay 10 gün sonra basınla buluştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) 12 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlük görevine atanan Prof.Dr. Sait Bilgiç, 15 Ağustos 2016 tarihinde görevi devralarak bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektör Bilgiç, 9 ay 10 gün sonra basınla buluştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) 12 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlük görevine atanan Prof.Dr. Sait Bilgiç, 15 Ağustos 2016 tarihinde görevi devralarak bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 14:59
Rektör Bilgiç, 9 ay 10 gün sonra basınla buluştu

Samsun HaberRektörlük binasında basınla bir araya gelen OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, göreve geldiği 9 ay 10 günde yaptığı çalışmaları ve bundan sonra yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Açık ve net olacaklarını belirterek sözlerine başlayan OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, “Üniversite-şehir-iş dünyası buluşmasının sağlanması, istişarenin ve erişilebilirliğin temel ilkeler olması, uluslararasılaşma konusunda daha ileri hedeflere varılması, huzurlu bir çalışma ortamının tesisi, insanı önceleyen bir yönetim anlayışı, öğrenci odaklılık, kadroların bilimsel kriterler ekseninde liyakate göre düzenlenmesi gibi vaatlerimizi her ortamda dile getiriyoruz” dedi.

Üniversite Danışma Kurulu

Projeleri bir bir hayata geçirerek göreve hızlı başladıklarını ifade eden Bilgiç, “Bu kapsamda ilk olarak huzurlu çalışma ortamı ve istişare amacıyla rektörlük seçimi sürecinde yarıştığım adaylarla bir araya geldik. Göreve atandığımın üçüncü gününde bu adımı attım. Böylelikle ortak akıl sürecini hep birlikte hayata geçirmeyi ve fikir alışverişinin önemini ön plana çıkardık. İstişareyi erişebilirlik ve şeffaflık bağlamında sürekli kılmayı amaçlıyoruz. Açık kapı günü uygulamasını başlatarak her hafta Salı günü saat 16.00-18.00 kapımızı çalışanlarımıza ve öğrencilere ardına kadar açıyoruz. Hem şehir ve üniversitenin her kesim tarafından arzu edilen buluşmasını sağlamak hem de üniversitede üretilen bilgiyi iş dünyasına taşımak amacıyla şehrin siyaset, sanat, medya, ekonomi, iş dünyası, sağlık, eğitim ve spor gibi tüm aktörleriyle ziyaretler ve etkinlikler düzenliyoruz. Bu birlik ve beraberlik iklimi, istişare toplantısını 22 Şubat’ta geniş bir katılımla gerçekleştirerek ‘Üniversite Danışma Kurul’ sayesinde kurumsal ve sürekli bir nitelik kazanmış oldu. Üniversite Danışma Kurulu’nun ilk resmi toplantısı ise 9 Mayıs’ta gerçekleştirdik. Üniversite Danışma Kurulu, üniversitenin paydaşlarıyla olan ilişkilerini güçlendirmesinin ve Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeleri takip ederek üniversitenin geliştireceği politikalara katkı sağlamanın en temel mekanizması olarak önce çıktı” diye konuştu.

101 ayrı ülkeden 2 bin 642 öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Bilgiç, “Türkiye’deki üniversiteler için en fazla uluslararası öğrenci oranına sahip üniversitelerden biri olarak dikkat çekiyoruz. Türkiye’deki toplam öğrenci sayısı içinde, uluslararası öğrenci ortalaması 1.4 olmasına rağmen, bu oran OMÜ’de 4.7’ye ulaşmış durumdadır. Bu tabloyu güçlendirerek sürdürme gayesi içinde olan OMÜ, 27 ayrı merkezde, 11 ülkede ve 6 ayrı dilde Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı’na da (OMÜ-YÖS) başarılı bir şekilde gerçekleştirmekteyiz. OMÜ, önümüzdeki dönemde uluslararasılaşma ve uluslararası öğrenciler konusundaki çıtayı daha da yükseltme hedefindedir” şeklinde konuştu.

FETÖ Soruşturmaları

Rektör Bilgiç, menfur 15 Temmuz darbe ve ihanet girişimini tertipleyen FETÖ terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine OMÜ’de katiyen geçit verilmeyeceğini göreve başladığı ilk günden bu yana en temel prensibi olarak ortaya koydu. Vatan ve millet iradesinin en hassas noktaları olduğunun altını çizen Bilgiç ve ekibi, bu konudaki soruşturmaların üst düzey bir titizlik ve ciddiyetle yürütülmesini sağladı. Soruşturmalar kapsamında şuana kadar toplamda 229 kişi hakkında inceleme gerçekleştirilirken, 115 kişi ise kamu görevinden ihraç edildi.

Rektörlüğe paraşütle inmediğini ifade eden Bilgiç, “Biz açık ve net olacağız. Rektörlüğe paraşütle inmedin bu nedenle başarısız olma gibi bir lüksüm yok. Mutlaka başarılı olmak için çalışacağım. Yatay genişlemeyi durdurup, dikey genişleyeni arttıracağız. Üniversitemizden 2015-2016 sezonunda 9 bin 446 öğrenci mezun oldu. Samsun’da dil köyü oluşturacağız. Bundan sonra yeni aldığımız bir kararla kimseye plaket vermeyeceğiz. Onun yerine fidan dikeceğiz”

Toplantıya ayrıca İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Niyazi Usta, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Vedat Ceyhan, Genel Sekreter Doç.Dr. Menderes Kabadayı, Rektör Başdanışmanı Prof.Dr. Mehmet Ali Cengiz, Rektör Danışmanları Prof.Dr. onur Bekiroğlu ve Prof.Dr. Hüsnü Demirsoy’da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.