banner388

Recep Tayyip Erdoğan isimli gencin sorusu Samsun'a damga vurdu

Samsun'da düzenlenen Gençlerle Büyük Buluşma Programında söz alan ve ismi Recep Tayyip Erdoğan olan gencin sorusu damga vurdu.

Recep Tayyip Erdoğan isimli gencin sorusu Samsun'a damga vurdu

Samsun'da düzenlenen Gençlerle Büyük Buluşma Programında söz alan ve ismi Recep Tayyip Erdoğan olan gencin sorusu damga vurdu.

10 Nisan 2017 Pazartesi 09:37
Recep Tayyip Erdoğan isimli gencin sorusu Samsun'a damga vurdu

Samsun Haber - Samsun'da TGRT haber ekranlarından canlı yayınlanan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla Gençlerle Büyük Buluşma programı Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi.

Programda söz alan ismi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı olan öğrenci Recep Tayyip Erdoğan'ın sorusu damga vurdu.


Erdoğan, "Avrupa'da birçok ülkede 18 yaşındaki insanların milletvekili olma şansı var. 25 yaşında da bakanlar var. Muhalefet neden 18 yaşa karşı çıkıyor?” şeklinde soru sordu.

Bakan Kılıç ise gence verdiği cevapta şunları söyledi; "Neden karşı çıktıklarını onlara sormak lazım. 2011 seçimlerinde CHP'nin seçim bildirgesinde seçilme yaşının 21'e düşürülmesi vaadi vardı. Biz bunu 18 yaşına indirdik. Bu yaş reşit bir yaştır. 18 yaşındaki bir insan, her şeyde kendinden sorumludur. Avrupa'da birçok yerde seçilme yaşı 18'dir. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden ve şehit olan bir sürü 18 yaşında ve daha küçük gençlerimiz oldu. Bizim nüfusumuz Avrupa'dan daha genç. 30 yaş altı nüfuslar karşılaştırıldığında bizimle Avrupa arasında 2 kat fark var. Türkiye geleceğine katkı yapacak bu kadar genç varken, muhalefet bu duruma karşı çıkıyor. Fikirlerini hayata geçirmek isteyen gençlere hayır diyorlar. Neden hayır dediklerini kendilerini de bilmiyorlar. Kılıçdaroğlu neye hayır dediğini bilmediğini de radyo programında ortaya koydu. Geçenlerde bir pankart gördüm. Hayır pankartı önünde insanlar oturuyor. Arlarında birkaç tane de gençler var. Kendilerinin seçilme hakkın hayır diyorlar. Bu kendi içlerinde bir çelişkidir. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde 'hayır' çadırına girdi. Bazıları Cumhurbaşkanımıza diktatör diyor. Cumhurbaşkanımız 'hayır' çadırına girdi. Hayırcılar da kendi fikirlerini söylediler. Cumhurbaşkanımız da dinledi. O çadırdakilerin çoğu evete dönmüştür, o da ayrı mesele. O çadır hala orada duruyor ve çalışmalarına devam ediyor" 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.