banner388

Rakibini 1 dakikada yendi, başpehlivan oldu

6. Tekkeköy Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde rakibini 1 dakika yenen Şaban Yılmaz, bu galibiyetinden sonra başpehlivanlığı aldı.

Rakibini 1 dakikada yendi, başpehlivan oldu

6. Tekkeköy Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde rakibini 1 dakika yenen Şaban Yılmaz, bu galibiyetinden sonra başpehlivanlığı aldı.

15 Eylül 2016 Perşembe 20:08
Rakibini 1 dakikada yendi, başpehlivan oldu

Tekkeköy Büyüklü Mahallesi’nde Samsun Tekkeköy Belediyesi’nin düzenlediği ve 500 civarında pehlivanın kıyasıya mücadele ettiği geleneksel yağlı güreş şenliği adeta büyüledi. Güreşlerde; Şaban Yılmaz, Orhan Okulu, Ali Rıza Kaya, Ali Yanaltma gibi toplam 20 başpehlivan yerini aldı. Yarı finalde rakibi Ali Yanaltma’yı mağlup ederek finale kalan Samsunlu başpehlivan Şaban Yılmaz, finalde Orhan Okulu’yu 1 dakika gibi kısa bir zamanda yenerek başpehlivan olma şerefine erişti. 4 Eylül 2016 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilen 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri’nde finalde Orhan Okulu, Şaban Yılmaz ile mücadele etmiş ve yaklaşık iki saat süren mücadele sonucunda Okulu, Yılmaz’ı mağlup ederek başpehlivan olmuştu.
Kazandığı için mutlu olduğunu dile getiren Başpehlivan Şaban Yılmaz, "Uzatmanın da uzatmasına gider diye tahmin ediyorduk ama orada kasnağını aldım çektim, topuğuna vurdum Orhan Okulu sırt üstü düştü. Birinciliği tatmış olduk. Şunu söylemek istiyorum; Müslüman Türk milleti mensubu olduğum için gurur duyuyorum" diye konuştu.
Şaban Yılmaz’ın, birincilik ödüllerini AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasar Togar’ın takdim etti.
Türkiye’nin önemli başpehlivanlarının Tekkeköy’de er meydanına çıktığını belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "600 yıllık bir ata sporunu burada yaşattığımız ve binlerce insanlarla buluşturduğumuz için ilçem adına sevinçliyim. Bunu tekrarlamanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.
Tekkeköy Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasar Togar’la birlikte, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve çok sayıda güreş sever bulunuyordu.

Son Güncelleme: 15.09.2016 20:27
Anahtar Kelimeler:
TekkeköySamsunGüreş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.