banner388

Proje kesinleşti! Samsun'a şehir hastanesi yapılıyor

Samsun'un Canik ilçesine şehir hastanesi yapılıyor.

Proje kesinleşti! Samsun'a şehir hastanesi yapılıyor

Samsun'un Canik ilçesine şehir hastanesi yapılıyor.

26 Şubat 2020 Çarşamba 19:08
Proje kesinleşti!  Samsun'a şehir hastanesi yapılıyor


900 YATAKLI OLACAK

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Samsun şehir hastanesi ile ilgili gelişmeyi duyurdu. Samsun'un Canik İlçesi'ne yapılacak olan şehir hastanesi, 234 bin 371 metre kare alana yapılacak. Oruç, hastanenin 900 yataklı hastane bünyesinde genel tedavi üniteleri dışında onkoloji hastanesi, son teknoloji tetkik cihazlarıyla donatılmış bir nükleer tıp merkezi, kalp damar cerrahi ve göğüs merkezi, genetik hastalıkların tedavi sürecinin yönetileceği genetik hastalıklar merkezi, üreme yardımcı tedavi merkezi, organ ve doku nakli merkezi, inme merkezi, yanık merkezi, 40 ameliyathane, 1 hibrit ameliyathanenin bulunacağını ve tüm odaları tek yataklı olarak dizayn edilecek hastanede tüm hastalara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunacağını söyledi. Oruç, hastanenin ihale süreciyle ilgili çalışmaların önümüzdeki aylarda tamamlanacağını da belirtti. 


Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, şehir hastanesiyle ilgili “İlimize yapılması kesinleşen 900 Yataklı Şehir Hastanesi sadece ilimiz ve bölge insanının daha nitelikli sağlık hizmeti almasını sağlamayacak, aynı zamanda ilimizi sağlık turizmi anlamında önemli bir noktaya taşıyacak” dedi.


"SAMSUN KARADENİZ'DE SAĞLIK TURİZMİNİN BAŞKENTİ OLACAK"


Şehir hastanesinin Samsun'da sağlık turizmi anlamında önemli rol oynayacağını belirten Oruç,  "Samsun coğrafi konumuyla sağlık turizmi anlamında oldukça uygun bir noktadadır. İlimizin Karadeniz kıyısındaki ülkelerle 1, 1,5 saatlik uçuş mesafelerinde bulunması bir sağlık destinasyonu olması noktasında en önemli avantajımızdır. Sağlık Turizmi anlamında ilk adımlarımızı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanemizle atmıştık. Şehir hastanemizin açılmasından sonra Samsun Karadeniz’in sağlık turizm başkenti olma noktasında önemli adımlar atabilecektir. Hali hazırda bir referans merkezi olarak bölgeye hizmet veren ilimiz, şehir hastanesiyle birlikte Karadeniz’e kıyısı olan tüm ülkelere hizmet verir şekilde bir konum elde edebilir” şeklinde konuştu.


"CANİKLİ VATANDAŞLAR DA RAHAT EDECEK"

Samsun ve ilçelerindeki hastanelerin çoğunun yenilendiğini ve yenilenmekte olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Oruç, "İl merkezinde halen 1950 ve 70’li yıllarda yapılan binalarla hizmet verilen kurumlar var. Şehir hastanesinin yapılmasından sonra ilçelerden sonra il merkezindeki tüm hastane binalarının modernize edilmiş olacak. Böylece Samsun ve bölge halkına son teknoloji tıbbi tedaviyi daha nitelikli binalarda sunma imkanı elde edeceğiz. Bu hastanenin Canik ilçesinde yapılmasının bu ilçede yaşayan vatandaşlarımız için de önemli bir durumu var. Hali hazırda bu ilçede bir kamu hastanesi bulunmuyor. Burada yaşayan vatandaşlarımızın 2. basamak sağlık hizmeti almak için Gazi ve Eğitim Araştırma Hastanelerimize gidiyor. Şehir hastanesinin açılmasıyla bu bölgedeki vatandaşlarımızın ilçelerinde sağlık hizmetine kavuşacak. Yine yeni hastane sayesinde Gazi ve Eğitim Araştırma Hastanelerimizin hasta yükünün de paylaşılmış olacak. Bu hastaneyi ilimize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, eski Sağlık Bakanımız Samsun Milletvekilimiz Dr. Ahmet Demircan’a tüm Samsunlular adına teşekkür ediyorum." dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2020 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunluyuz 2020-02-26 21:38:23

yıl da kaç hasta garantisi verildi onu da yazsanız vatandaşa sadece şirin kısımlarını yazmayın.

Avatar
Osman Şimşek 2020-02-26 21:28:57

Atakuma bir tane devlet hastanesi yapılmadı. Atakum halkının başı kel mi diye sormayacağım kel çünkü..

Avatar
Kerimcan 2020-02-26 20:42:42

Şehir hastanesi mantikdişi bir olay. Hastanin ulaşamayacaği yerlerde yapiliyor. Eş dost müteahhitlere taptiriliyir. Daha inşaat bitmeden bursada dökülmeye başladiydi. Büyük hastane şifa değil dertdir. Bu şehre fabrika işletne yapin artik. Olan fabrikalari ya kapattiniz yada peşjeş çekdiniz özelleştirne adi ile.

Avatar
kadir seckin 2020-02-26 20:15:11

desene dev let eliyle vatandaslarimiz soyulacak..sahiplerini yeterince zengin etmedikmi..hep ayni isimler saglik turizmi artacakmis......devlet hastanelerimize ne oldu...neden bu zatlari zengin edecegiz...

Avatar
Orhan 2020-02-27 09:02:04

Neden bu kadar cok hasta var? neden bu kadar cok hastaneye ihtiyac duyuluyor? Koruyucu hekimlik kavrami malesef hala yerlesmedi. Halkin sagligininda denetlenmesi lazim

Avatar
Ahmet demiroğlu 2020-02-29 13:50:13

Bu hastaneyi niye ulaşımda ters tarafa yapmak istiyorsunuz anlamış değilim. Hastanenin Atakum un güneyine yani sırt kısmına yapılması daha uygun olacaktır. Bizi burada özel hastanelere mahkum ettiniz.