banner388

Plaka Basımında Yeni Dönem

Plaka basımında kullanılan mühürler bundan böyle Darphane ve Damga matbaası genel müdürlüğünde bastırılması gerçekleştirilecek

Plaka Basımında Yeni Dönem

Plaka basımında kullanılan mühürler bundan böyle Darphane ve Damga matbaası genel müdürlüğünde bastırılması gerçekleştirilecek

27 Şubat 2017 Pazartesi 12:26
Plaka Basımında Yeni Dönem

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından müracaatta bulundu. Plaka basımında bundan böyle yetkili kurum Darphane ve Damga matbaası genel müdürlüğü olacak.

Amaç, usulsüzlüğün önüne geçmek

Bu uygulamayla amaçlanan, sahte plakaların önüne geçmek ve sahte plakalı araçların hırsızlık-terör gibi yasa dışı olaylarda kullanılmasına engel olmak. Yetkililere göre mevzuata uygun ve okunaklı plakaların olmasının sonraki dönemlerde büyük kolaylık sağlanacağı düşüncesi hakim

Samsun o iller arasında

İlk olarak belirli illerde mühürlerinin yapımına başlandığı öğrenilirken Samsun’da belirlenmiş iller arasındaki yerini almış durumda. 115 meslek odasının mühürlerinin yapımına başlandığı gelen ulaşılan bilgilerden.

En fazla muzdarip şoförler odası

Olumsuz durumların önüne geçmek maksatlı yapılan bu düzenlemede plaka basma yetkisi olmayan yasa dışı işlemlerden korunma amacı da taşıyor. Plaka basma yetkisi sadece şoförler odasına ait .Mührünün şoförler odasında bulunduğu bir işlemin kaçak bir şekilde yapılması şoförler odasının en fazla karşılaştığı sorunların başında geliyor.

Yeni mühürlerin yapımıyla beraber sahte plakaların önüne geçileceği düşünülürken cezaların arttırılmak istenmesi de gelen talepler arasında.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.