banner388

Parktek’ten iddialara yanıt

Sosyal medya üzerinden Parkomat ücretlerine ilişkin çıkan haberlere Parktek’ten açıklama geldi. 

Parktek’ten iddialara yanıt

Sosyal medya üzerinden Parkomat ücretlerine ilişkin çıkan haberlere Parktek’ten açıklama geldi. 

22 Kasım 2018 Perşembe 19:57
Parktek’ten iddialara yanıt

Samsun Haber-Parkomat ücretlerinin yasal olmadığına dair ilişkin çıkan haberlere Parktek’ten açıklama geldi. 

Parktek’ten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı gazetelerde ve sosyal medyada yer alan ‘’Parkomat ücretleri yasal değil’’ şeklinde algı yaratılan haberlerle ilgili şirketimizce açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.
    Bazı gazete ve sosyal medyada yer alan SAMSUN 1. TÜKETİCİ MAHKEMESİ KARARI BÜTÜN OLARAK İNCELENDİĞİNDE YARATILMAYA ÇALIŞILAN ALGININ AKSİNE PARKOMAT SİSTEMİNİN YASAL OLDUĞU VURGULANMIŞ, İŞİN YASAL MEVZUATA GÖRE YAPILDIĞI, UKOME KARARLARINA GÖRE ÜCRET TARİFESİNİN BELİRLENDİĞİ VE OTOPARK ALANINI KULLANAN ARACIN FİŞ ALMAK ZORUNDA OLDUĞU MAHKEMECE KABUL EDİLMİŞTİR. 
    Tüketici Mahkemesince incelemeye konu edilen fiş almayan araçlara ilişkin ücretler hususunda verilen karar ilk derece mahkemesine ait olup üst yargı kararı değildir, emsal teşkil etmemektedir. Bu konudaki hukuki mücadelemiz devam etmektedir. Zira, bu konuda YÜKSEK YARGI BİRİMİNCE VERİLEN SAMSUN BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ 3. HUKUK DAİRESİ KARARI EMSAL NİTELİKTEDİR. İŞBU KARARDA AÇIKÇA OTOPARK ALANINI KULLANAN ARACIN YÜRÜRLÜKTE OLAN YÖNETMELİK VE UKOME KARARLARINCA BELİRLENEN TARİFE BEDELLERİNE GÖRE ÜCRET ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUĞU AÇIKÇA İFADE EDİLMİŞTİR. 
    Sonuç olarak, Tüketici Mahkemesince de otopark alanını kullanan aracın fiş almakla yükümlü olduğuna karar verildiğinin tekrar altını çizerek vatandaşlarımızın otopark alanına girdiklerinde fişlerini almalarını aksi halde fiş almayan araçlara UKOME tarafından belirlenen ücret tarifesine göre bedel yansıtıldığını, ödenmeyen borçlar için yasal olarak icra ve dava işlemlerine tüm hızıyla devam edildiğini belirtir ve mağduriyet yaşamamalarını tavsiye ederiz.”

    

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunParktek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2018-11-22 20:09:01

Memlekette sorunlar bitti her şey güllük gülistanlık fakir fukaranını karnıtok emekli ev sahibi oldu tek sorun parkomatlar kaldı zoruna gidiyorsa park etme git oto parka bırak karnınız tok bir yerleriniz bir yerlerinize denk napcanızı şaşırmışsınız

Avatar
avni dogan 2018-11-22 20:11:42

adeta resmi hırsızlık bu. devletın yollarına hepımız vergıler verıyoruz. devletın bu yollarına park edıyoruz. ceza kesılıyor. gelsınler benden de alsınlar. hıcbır yasal dayanagı olmayan yollardan park parasının alınması. verılen kararı dogru buluyorum. tebrıkler

Avatar
Hüseyin ali 2018-11-23 22:03:25

En basitinden 3 hukuk hangi dosyalara bakıyor onu araştırsın İlk önce şu müdür , 3 hukuk ticaret hukukuyla ilgili dosyalara bakıyor
Söz konusu 3 hukuk kararında basiretli tacir muhabbeti var
O kararı emsal gösteremezler

Emsal karar 1 tüketicinin kararıdır

Hızla icralara devam edeceğiz demiş,
Aynen icralara devam edin de
Vatandaş vekiline Bol bol vekalet ücreti ödeyin sayın parktek