banner388

Özlem Maraş: Atakum'u gençlerle beraber yöneteceğiz

Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, Atakum’da yaşayan gençlere, üniversite hayatlarını ve eğitim süreçlerini daha keyifli hale getireceklerini söyledi.

Özlem Maraş: Atakum'u gençlerle beraber yöneteceğiz

Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, Atakum’da yaşayan gençlere, üniversite hayatlarını ve eğitim süreçlerini daha keyifli hale getireceklerini söyledi.

16 Mart 2024 Cumartesi 19:23
Özlem Maraş: Atakum'u gençlerle beraber yöneteceğiz

Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, Atakum’u gençler ve üniversite öğrencileri için daha yaşanılabilir, eğlenceli ve gençleri destekleyen bir şehir haline getirmek için Atakum Kart projesini hayata geçireceklerini kaydetti.

ÖZlem Maraş şöyle devam etti, “Birlik ve beraberlik içinde Atakumumuza hizmet belediyeciliğini getireceğiz. Atakum gençlerimizle birlikte yöneteceğiz.

Atakum Kart sahibi tüm öğrencilere her ay 5 GB internet hediye edeceğiz.

Atakum Kart ile toplu taşıma kullanımı teşvik ederek, öğrencilere 30 ücretsiz biniş hakkı verecek, ayrıca, kart sahibi öğrenciler toplu taşımada yüzde 30 indirimden uygulayacağız.

Atakum Kart sahibi gençlere, Atakum’da hizmet veren kamu ve özel kurum, kuruluş ve iş yerlerinde indirim ve kolaylıklar sağlanması için gerekli adımlar atacağız.

MEMLEKET DESTEĞİ PROJESİ

Memleket Desteği projemizle üniversite öğrencisi gençlerin memleketlerine dönüşlerinde onlara destek olacağız, Gençlerimizin teşvik aileleriyle daha sık bir araya gelebilmelerine destek olmak amacıyla yılda iki defa otobüs biletlerine finansal destek sağlayacağız.”

AKTİF GENÇLER, GÜÇLÜ YEREL YÖNETİMLER

Sorun Tanıma ve Çözüm Üretme Projesiyle, Gençlerin yerel yönetimlerde kendi sorunlarını tespit edip çözümler üreterek aktif vatandaşlıklarını desteklemeyi hedeflediklerini de dile getiren Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş şöyle devam etti;

Üniversite Mezunları İçin Uzmanlaşma Birimi Projesiyle genç mezunların kariyerlerini şekillendirmeleri, sektörel uzmanlıklarını geliştirmeleri ve iş dünyasına daha etkili bir şekilde entegre olmaları için kritik bir rol oynamakta olduğunun farkında olarak bu birimde, belirli uzmanlık alanlarına odaklanarak nitelikli personel alımı gerçekleştirirken, aynı zamanda çeşitli eğitim programları oluşturarak genç yeteneklerin beceri setlerini güçlendirmelerine yardımcı olacağız.

Uzmanlaşma birimi, genç profesyonellerin sektörlerinde uzmanlık kazanmalarına imkan sağlayacak, onları rekabet avantajına sahip kılacak ve iş dünyasında daha etkili bir şekilde yer almalarını hedefleyeceğiz.

GENÇLERE YOL GÖSTER

Gençlik Meclisi geliştirilerek gençlere iş, sosyal yaşam, kişisel gelişim alanlarında eğitimler verilmesi konusunda destek sağlayacağız, Belediyemiz ücretsiz veya çok düşük maliyetli kahve ve ders çalışma ortamı ile gençlerin verimli çalışmalarını, uygun ortamlarda zamanlarını değerlendirme imkanı oluşturmayı hedefliyoruz.

ÜCRETSİZ ÇORBA

Üniversite öğrencilerimize, sabah kahvaltısı amacıyla, üniversite içerisinde ücretsiz mobil çorba servisi yapılacak.
Ayrıca oluşturulan kahve ve çalışma alanlarında akşamları düşük maliyetle sıcak çorbaya ulaşmaları sağlanacak.

BECERİ VE KARİYER GELİŞİMİ PROJESİ

Üniversite sınav ücretlerini yatıran öğrencilere ücretleri harçlık olarak iade edilerek ekonomik destek sağlayacağız, Yerel yönetimler içerisinde gençlerin demokratik ve sosyal hayatın işleme şeklinin öğretilerek katılımcılık ve demokrasi bilinci kazandıracağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.