banner388

Otizmli Kerem’in öğretmenlik hayali gerçek oldu

Samsun yaşayan ve 'absolut' müzik kulağına sahip otizmli Kerem Bayrak(25), hayali olan müzik öğretmenliğine atandı. 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde ilk dersine giren Kerem Bayrak, öğrencilere rehberlik edeceği için sabırsızlandığını söyledi.

Otizmli Kerem’in öğretmenlik hayali gerçek oldu

Samsun yaşayan ve 'absolut' müzik kulağına sahip otizmli Kerem Bayrak(25), hayali olan müzik öğretmenliğine atandı. 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde ilk dersine giren Kerem Bayrak, öğrencilere rehberlik edeceği için sabırsızlandığını söyledi.

11 Eylül 2023 Pazartesi 13:45

Farklı müzik aletlerini çalarak kendisine hayran bırakan otizmli Kerem Bayrak, ortaokul hayatında farklı sanat dallarında yer aldı. Akabinde ortaokuldan sonra girdiği yetenek sınavlarında başarılı olan Kerem tercihini İlkadım Güzel Sanatlar Lisesinden yana kullandı. Burada kendisini daha çok geliştiren Kerem Bayrak, ender görülen müzik yeteneğiyle çello, bağlama, gitar ve piyano gibi müzik aletlerini çalmayı başardı. 2018 yılında kazandığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden 2021 yılında mezun olan Kerem, girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'nda(KPSS) başarılı olarak Atakum ilçesinde bulunan Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. kademeye müzik öğretmeni olarak atandı.

"DAHA FAZLA ÖĞRENCİYE REHBERLİK ETMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

İlk dersine giren Kerem Bayrak, "Bugün öğretmenliğimin ilk günü ve heyecanlıyım. Küçük yaşlardan beri müziğe ilgim var. İlkokulda keman çalmaya başladım. Daha sonra çeşitli konulara katıldım. Güzel Sanatlar Lisesini kazandım. Asıl çalgım çellodur. Bunun yanında bağlama, gitar ve piyano çalıyorum. Ondokuz Mayıs Üniversite Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden 2021 yılında mezun oldum. Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda müdürüm Mustafa Yiğit sayesinde bağlama çalarak derslere girdim ve tecrübe kazandım. Atakum Özel Eğitim Uygulama Okuluna atandığım için çok mutluyum. Daha fazla öğrenciye rehberlik etmek için sabırsızlanıyorum. Öğrencilerin en iyi potansiyellerini ortaya çıkarmak için çalışacağım. Öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek için yardımcı olacağım” dedi.

"ÖZEL ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİMİZE SAHİP ÇIKILDIĞINDA ONLARIN NELER YAPABİLDİĞİNİ GÖRMEKTEYİZ"

Okul Müdürü Mustafa Yiğit, “Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak 90 öğrencimiz 40 öğretmen arkadaşımız işe birlikte 2023 -2024 eğitim ve öğretim yılına hazır bulunmaktayız. Bu yeni sezona heyecanlı ve mutlu başladık. Çünkü aramızda içimizden yetişen okulumuza atanmış otistik müzik öğretmeni bulunmaktadır. Bu yüzden her zaman söylediğimiz gibi özel öğretim öğrencilerimize sahip çıkıldığında onların neler yapabildiğini görmekteyiz. Bu kapsamda engellilere her zaman destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

"ÖĞRETMEN OLARAK ATANMASI BİZİM İÇİN ÇOK UMUT VE HEYECAN VERİCİ BİR ŞEY"

Özel Öğretim Öğretmeni Nimet Alev Can, “Özel eğitimde normalde 1 harfi yıllarca öğretmemiz gerekebiliyor. Bazen de çok hızlı dönütler alabiliyoruz. Kerem bu anlamda bizim için üniversite okuması, müzik öğretmeni olması, KPSS’yi kazanması ve bizim için yanımıza öğretmen olarak atanması bizim için çok umut ve heyecan verici bir şey. Özel eğitim adına da çok özel bir şey. Kerem bize bir kez daha Atatürk’ün ‘Eğitimde feda edilecek fert yoktur’ sözüne kanıtlar nitelikte örnek olmuştur" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 11.09.2023 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.