banner388

Osman Genç: Samsun 4 üniversiteyi kaldırabilir

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’un 2, 3 hatta 4 üniversiteyi dahi kaldırabileceğini söyledi.

Osman Genç: Samsun 4 üniversiteyi kaldırabilir

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’un 2, 3 hatta 4 üniversiteyi dahi kaldırabileceğini söyledi.

19 Ağustos 2017 Cumartesi 14:14
Osman Genç: Samsun 4 üniversiteyi kaldırabilir

Samsun haber - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’un Türkiye’nin geleceğine yön verebilecek bir şehir olduğunu söyledi.

Samsun gibi büyük şehirlerde birden fazla üniversite olduğunu belirten Başkan Genç,” Kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun’da sadece bir devlet üniversitesi bulunmaktadır. Üniversiteler yapısı itibari ile bacasız fabrikalar olup, bulundukları bölgesi sosyoloji acıdan olduğu gibi ekonomik açıdan da dönüştüren zenginleştiren kurumlardır. Samsun gibi büyük şehirlerin pek çoğunda birden fazla devlet üniversitesi bulunmaktadır” dedi.

YENİ ÜNİVERSİTENİN ÖNÜ KESİLİYOR

Samsun 2, 3 hatta 4 üniversiteyi dahi kaldırabileceğini ifade eden Başkan Genç, “Öğrencilerin öncelikli olarak tercih edebilecekleri bir şehirdir. Üstelik yeni bir devlet üniversitesi için kapısını açıp içerisine girebileceğiniz bir alt yapıda mevcuttur. Bu durumda ikinci bir devlet üniversitesinin kurulmaması mevcut kaynaklarla ziyan edilmesi anlamına gelecektir. Mevcut binanın meslek yüksekokulu gibi bir statüde değerlendirilmesi statükocu bir tavırdır. Bu tesislerde ikinci bir üniversite kurulmasının önünü kesmeye yönelik bir girişimdir” diye konuştu.
 


 

Son Güncelleme: 19.08.2017 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevdet 2017-08-19 22:10:56

neye mi dayanarak git Eskişehir e bir öğrenci şehri samsun da kontenjan olsa ordu amasya sinop Giresun gibi illeri seçen öğrenci samsu u seçer her öğrenci aylık 1500-2000 tl harcıyor ortalama çiftlikte kapalı dükken kalmaz yeni bir devlet üniversitesi kurulsa 40-50 öğrenci kiralık ev kalmaz lokantalar dolar taşar

Avatar
metin 2017-08-19 15:39:49

Neye dayanarak söyleniyor 2. 3. 5.
Üniversiteler bacasız sanayi demek.
Aslında çok şey söylenebilir fakat kimse anlamaz ki.

Avatar
sasa 2017-08-19 21:00:59

yaptırırken cebinize kaçpara girecek acaba