banner388

Orhan Gencebay’a benzeyen Müslüm'den yolcularına nostaljik yolculuk

Samsun’da Orhan Gencebay’a benzerliği ile dikkat çeken minibüs şoförü Müslüm, aracının her köşesini kapladığı sanatçının fotoğrafları, afişleri, plakları ve kasetleri ile yolcularına nostaljik anlar yaşatıyor.

Orhan Gencebay’a benzeyen Müslüm'den yolcularına nostaljik yolculuk

Samsun’da Orhan Gencebay’a benzerliği ile dikkat çeken minibüs şoförü Müslüm, aracının her köşesini kapladığı sanatçının fotoğrafları, afişleri, plakları ve kasetleri ile yolcularına nostaljik anlar yaşatıyor.

02 Mart 2024 Cumartesi 12:24

24 yıldır Samsun’da minibüs şoförlüğü yapan, babasının Müslüm Gürses hayranı olduğu için Müslüm ismini verdiği 42 yaşındaki Müslüm Keküllüoğlu, Orhan Gencebay olan tutkusundan dolayı minibüsün her yerini Orhan Gencebay fotoğrafları, afişleri, plakları ve kasetleri ile kapladı. Aynı zamanda Orhan Gencebay’a benzerliği ile dikkat çeken Müslüm Keküllüoğlu, 2 oğlunun birinin ismini Orhan, diğerinin ismini ise Orhan Gencebay'ın oğlunun ismi olan Altan koydu. Yolcu taşıdığı 2 minibüsünün içini de Orhan Gencebay ile kaplayan Keküllüoğlu, 90'lı yıllara özlem duyduğunu ve o yıllarda yeniden yaşamak istediğini söyledi.

"YOLCULAR 'GENÇLİĞİMİZE DÖNDÜK' DİYORLAR"

Samsunlu Orhan Gencebay’a olan sevgisini anlatan Müslüm Keküllüoğlu, “Orhan Gencebay’ın hayranıyım ve kendisini çok seviyorum. Bu sevgi 90’lı yıllardan geliyor. 90’lı yıllarda muavinlik yapıyordum. O yıllarda Orhan Gencebay, Müslüm Gürses kasetlerini alıyorduk. Benim babam Müslüm Gürses hayranıydı ve ismim bundan dolayı Müslüm. Benim oğlumun ismi de Orhan’dır. Orhan Gencebay’ı sevdiğim için arabamın içi de hep Orhan Gencebay’dır. Ben eski yıllardan hala çıkamadım. Seviyorum o yılları. O yıllarda yeniden yaşamak isterdim. O zamanlar sevgi, saygı dürüstlük her şey vardı. Şimdi pek göremiyorum. Arabama binen yolcularda ‘gençliğimizi hatırladık’ gibi güzel şeyler söylüyorlar. Arabalarda plaklar, kasetler, fotoğraflar var. Arabanın içerisinde videosunu çekmek isteyenler var. Orhan Gencebay’a olan sevgimi Allah biliyor, kullar da bilsin. Herkes bu arabaları 'Orhan Gencebay arabası' olarak bilir. Kimisi bana Müslüm demez, hep Orhan der. 2016 yılında Orhan Gencebay’ın yanına gittim. Bizi misafir etti ve güzel bir babalık yaptı. Çocuklarımın bir tanesi Orhan, diğerine ise Orhan Gencebay’ın oğlunun da ismi olan Altan ismini verdim. Orhan babayı duyunca gururlanıyoruz, onurlanıyoruz. Bizim memleketimizden çıkmış değerli bir sanatçıdır” dedi.

"NOSTALJİK BİR YOLCULUK"

Bazı yolcular ise minibüste çalan Orhan Gencebay'ın şarkılarına eşlik ederek yolculuk yapıyor. Minibüsün içinin çok hoş olduğu ifade eden yolcular, nostaljik bir yolculuk yaptıklarını ve çok keyif aldıklarını söyledi.

Son Güncelleme: 04.03.2024 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 2024-03-04 07:45:37

Daha çok ümit besene benziyor bence

Avatar
Remzi DÜZGÜN 2024-03-03 12:07:22

ORHAN ABİ ayrı bir sevdadır SELAMLAR .

Avatar
Muzaffer kurt 2024-03-03 12:18:53

Alemde teksin abi.. herşey gönlünce olsun sarı....

Avatar
Salihgunay 2024-03-04 04:24:09

Bundan sonra Samsun'a ilk gelisimde bu dolmuşa binip ayriyeten eskiden mecidiye caddesi vardı o caddede doksanlı yıllarda hep Orhan Baba çalardı pilakcilar geçidi bizde ahesde ahesde yürür Orhan Baba sarkilarina eşlik ederdik söz ilk gelisimde ilk isim bu dolmuşu bulacağım vesselam

Avatar
İsimsiz 2024-03-05 08:54:22

Hngi dolmus hic gormedim